Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-51/2020
Датум, 18.04.2020. године

У Зворник је допутовао тим од 30 медицинских стручњака из Русије са специјализованим возилима ради дезинфекције Болнице. Они су јутрос у 9:00 часова започели рад и овим поступком биће обухваћене све просторије, болнички круг и санитетска возила.

У Дому здравља Зворник до сада је узето 111 брисева, 45 су негативни, два позитивна и резултати се чекају за 64 узорка од којих су 57 узети од контаката са зараженим особама у Осмацима, Цапардама и Зворнику.

Двије заражене особе са подручја Осмака чија тренутна клиничка слика не захтијева хоспитализацију у изолованом одјељењу Болнице смјештене су у републички објекат карантинског типа за изолацију у Студентском центру који је намијењен лицима позитивним на вирус са регије Бирач.

Свих 40 до данас тестираних лица у локалном карантину, након што су провели најмање седам дана у њему, негативни су на вирус корона и они су остатак до истека 14 дана провели или проводе у кућној изолацији. У школској фискултурној сали у Каракају тренутно се налази 14 лица без симптома болести изазване вирусом корона. Од седам ће данас бити узети брисеви за тестирање.

И друго контролно тестирање потврдило је да су запослени на интерном одјељењу и одјељењу за изолацију Болнице Зворник негативни.

У Болници је од почетка пандемије од лица са регије узет 201 узорак, 195 узорака је негативно, односно 147 особа, три особе су излијечене, док је једна позитивна упућена у Србију као њихов осигураник. Резултати се чекају за једну особу.

У кућној изолацији на територији града је 272 особа, док је за 1.109 лица ова мјера истекла.

Комунална полиција је у току јучерашњег дана са пет патрола спровела 44 контроле и све су биле уредне.

Због непоштовања полицијског часа на подручју града кажњена су три лица. Остале мјере забране  нису кршене.

На граничним прелазима за 24 часа евидентирано је 76  прелазака границе, од чега је 31 забиљежен на улазу, а 45 на излазу из БиХ.

Волонтерски сервис протеклог дана имао је четири позива за куповину и доставу намирница и лијекова.

Све мјере ради превенције ширења вируса корона продужене су до 27. априла 2020. године.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                  ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This