Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-53/2020
Датум, 20.04.2020. године

На територији града Зворника нема заражених особа вирусом корона. Епидемиолошка ситуација је под контролом.

Јутрос у 5:00 часова завршен је најдужи полицијски час који је трајао 38 сати. Због његовог непоштовања у протекла 24 часа на подручју града Зворника кажњена су четири лица. Укупно је током празника, од петка до јутрос, полицијски час прекршило девет особа.  Остале мјере забране су поштоване.

На подручју града Зворника у кућној изолацији је 288 лица. Ова мјера истекла је за 1.109 особа.

У локалном карантину у фискултурној сали подручне основне школе у Каракају тренутно је смјештено 11 лица код којих је прегледом утврђено да немају симптоме болести изазване вирусом „КОВИД19“. Од двије особе, које су девети дан у карантину, јутрос су узети брисеви и уколико буду негативни биће упућени у карантин у кућним условима до краја прописаних 14 дана.

У републичком карантину у Студентском центру смјештене су двије заражене особе са подручја Осмака. Љекари зворничке Болнице сутра ће обавити њихов контролни преглед. Свих 57 тестираних контаката са ова два заражена лица били су негативни.

У протекла 24 часа није било нових узорковања у Болници.

Комунална полиција претходног дана имала је 14 контрола и све су биле уредне.  Од почетка пандемије спровели су 2.299 контрола.

На граничним прелазима у протекла 24 часа било је 40 прелазака границе, од чега 25  на улазу, а 15 на излазу из БиХ.

Све мјере ради превенције ширења вируса корона продужене су до 27. априла 2020. године. Апелујемо на суграђане да поштују наредбе и мјере појачане хигијене.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                  ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This