Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-125/2020
Датум: 18.07.2020. године

У Зворнику је од јутрос 19 новозаражених вирусом корона тако да је број активних случајева заразе 97. Од 08. јуна у Зворнику евидентирано је 197 позитивних лица. Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Зворник тестирала је 1188 особа, а тренутно се за 50 лица очекују резултати.

Од 12 пацијената у COVID одјељењу зворничке Болнице, 11 је из Зворника, а једна особа је из Власенице. Већина уз осталу терапију је и на терапији кисеоником. Један од хоспитализованих има тешку клиничку слику, због претходног пратећег  неуролошког обољења. Расположиви капацитети овог Одјељења су 19 кревета и према ријечима надлежних скоро су попуњени.

Комунална полиција града Зворник контролише 425 зворничана који се налазе у кућној изолацији, док је ова мјера завршена за 563.

Градски штаб за ванредне ситуације је, због свакодневног пораста броја заражених вирусом корона и великог притиска на Дом здравља и Болницу, донио закључак којим се угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи. Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This