Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

12.04.2020. године

У просторијама Управе зворничке Болнице данас је одржан радни састанак директора ове здравствене установе Ивана Поповића и градоначелника Зворника Зорана Стевановића са тимом стручњака из Русије и представници Министарства здравља Републике Српске.

Градоначелник је изразио задовољство што ће руски стручњаци пренијети своја искуства и помоћи у дефинисању даљих корака кад је ријеч о Болници.

„Добро је да руски стручњаци подијеле њихова искуства, да видимо шта чинити и шта је најбоље за Болницу. Оно што је најважније јесте да ова наша здравствена установе настави нормално да ради и да држимо наше суграђане „будним“, односно да избјегавамо контакте и да се придржавамо свих упутстава. Мислим да смо на добром путу да се стање изазвано вирусом корона што прије заврши и што повољније за нас, али се не треба опуштати јер је увијек могуће да дође неко однекуд и донесе нам вирус. Стање је сада добро и очекујемо да седмица која је пред нама потврди да смо све добро урадили.“

Градоначелник је саопштио и да је свих 20 особа у карантину у Студентском центру које су тестиране јуче негативно на вирус корона. Они ће у кућној изолацији бити до истека предвиђених 14 дана.

Директор Болнице Иван Поповић захвалио се руским медицинским стручњацима напоменувши да су у овом првом кругу стигли инфектолог, епидемиолог, анестезиолог и анестетичар, који ће пренијети своја искуства какко даље радити у борби са вирусом, те да ће у сљедећем кругу стићи друга екипа руских стручњака који ће вршити дезинфекцију Болнице.

Поповић је истакао да су формирани контролни пунктови на свим улазима у Болницу,  респираторна амбуланта, „ковид“ болница, као и простор гдје се врши тријажа свих пацијената. Оне са респираторним инфекцијама прегледа тим љекара зворничке болнице и распоређује гдје који треба да иде у даљем лијечењу.

Pin It on Pinterest

Share This