Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Регионално такмичење основаца у малом фудбалу
Регионално такмичење основаца у малом фудбалу

У Зворнику је јуче у оквиру пројекта „Фудбал у школе“ одржано регионално такмичење у малом фудбалу на којем је прво мјесто код дјечака освојила екипа  зворничке ОШ „Свети Сава“, друго мјесто екипа школе „Алекса Шантић“ из Угљевика, а трећи су били ученици школе „Вук Караџић“ из Роћевића. У категорији дјевојчица прва је била екипа ОШ „Јован Дучић“ из Бијељине, друго мјесто екипа школе „Алекса Јакшић“ из Милића и трећа екипа школе „Вук Караџић“ из Роћевића.

„Учествовале су 11 мушких и четири женске екипе ученика од четвртог до шестог разреда. Ово је новина која ће, надам се, да заживи у наредним годинама. Лијепо је да се дјеца из различитих градова сусретну, друже, такмиче и покажу фер плеј“ – рекао је Дражен Јанковић, професор физичког васпитања из ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића, која је била домаћин такмичења.

Он је додао да најбољи иду на Републичко такмичење које ће бити одржано у децембру.

На такмичењу су учествовале и школе „Бранко Радичевић“ из Братунца, „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине, „Свети Сава“ из Лопара, „Јован Дучић“ из Шековића, „Коста Тодоровић“ из Скелана и „Вук Караџић“ из Власенице.

Организатор је Фудбалски савез Републике Српске у сарадњи са Европском Фудбалском Федерацијом и уз подршку министарстава породице омладине и спорта, просвјете и културе, здравља и социјалне заштите и унутрашњих послова.

Пројекат се спроводи у цијелој Републици Српској, такмичење се одвија у три фазе општинско, регионално и републичко под мотом  “Здраво дијете, здрава школа”.