Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » „Радна акција са Тамаром“ у Зворнику

„Радна акција са Тамаром“ у Зворнику

23.06.2022.

Емисија „Радна акција са Тамаром“ у оквиру које се једној породици реновира и опрема кућа ових дана снимана је по први пут у Републици Српској. Почели су од нашег града а љепше услове за живот обезбиједиће породици Милета и Љиљане Вујевић из Локања који имају 10 дјеце старости од девет до 23 године. Поред тога промовисаће и наш град, баш како раде и у другим срединама гдје су до сада снимали.

Данас се екипа емисије дружила са Вујевићима на платоу испред зворничке Основне музичке школе, али и са Дјечијим хором ове школе, КУД-ом „Свети Сава“ и малишанима из Дјечијег вртића „Наша радост“. Претходно су били гости на традиционалној изложби народних рукотворина „Златне руке – Зворник 2022“. Поводом петнаестог рођендана  близнакиња Босиљке и Борке, њима, али и њиховим браћи и сестрама, Тамара и Градска управа Зворник заједно са зворничким привредницима приредили су предивно изненађење. Дјечији хор ОМШ потрудио се да угођај буде још љепши и величанственији отпјевавши рођенданску пјесму, испаливши конфете и приређујући друге слављеничке садржаје.

Тамара Грујић, драго лице са ТВ-а, која већ годинама усрећује многобројне породице у Србији, одлучила је да са својом Продукцијом Триангл пређе Дрину и почне да исто ради и у Републици Српској. Идеја је 2017. године потекла од покојног Небојше Глоговца, великог глумца поријеклом из Републике Српске.

„Њега су заправо људи одавде питали како може да споји нас и оне који тешко живе овдје. Нажалост, он није дочекао ову реализацију, али мени је баш била велика жеља да овде дођем, и због њега. Онда смо се, захваљујући њему, спојили са општинским и градским борачким организацијама и социјалним службама у Републици Српској. Сви су они тражили породице у наше име које живе у лошим материјалним условима, да имају своју кућу којој грађевински треба помоћи, по могућности више деце. Припремали смо се сигурно годину дана, кренули смо са Зворником, снимићемо у јужној Херцеговини овог лета па ћемо, надам се, у септембру наставити. У плану је да помогнемо 14 породица у Републици Српској – рекла је Тамара која је најавила да ће емисија из Зворника бити емитована на пролеће 2023. године.

Тамара је истакла да је сарадња са Градском управом Зворник „савршена, фантастична“.

„Изашли су нам у сусрет, прихватили су нас широм раширених руку. Имали смо мало брига око царине и пдв-а зато што наша роба подлеже царињењу и опорезивању иако је поклон, тако да су нам они помогли да решимо одређене папиролошке проблеме које  смо имали у самом старту. Заиста, много им хвала.“

Шеф Кабинета градоначелника Зворника Драгана Милошевић пожелела је Вујевићима да буду срећни и да их и поклони дуго година сјећају на овај дан и на Тамарин долазак у њихов дом.

„Ово је још један доказ да нас Дрина не раздваја, него нас спаја. Захваљујем се Тамари што је одабрала Зворник као први град у Републици Српској и једној породици реновирали и опремили кућу. Хвала цијелој продукцији и хвала Вујевићима што су подарили овом граду десеторо дјеце.“

Pin It on Pinterest

Share This