Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У суботу, 12. јуна у 18:00 часова у холу ОШ „Свети Сава“ биће отворена путујућа изложба „Стећак 3Д“, коју организује фондација „Мак Диздар“ у оквиру пројекта „StećAR: Побољшана визија стећка“, уз подршку Града Зворника.

Пројекат се бави мапирањем некропола стећака и повезивањем младих из Босне и Херцеговине кроз рад на истицању културне баштине. На изложби ће бити представљени неки од најљепших стећака са 10 локалитета у БиХ, а посјетиоци изложбе ће имати прилику да доживе ново искуство средњевијековних некропола погледом кроз ВР наочаре.

На интернет страници https://stecakmap.info/ представљене  су фотографије, ГПС координате и основни подаци о више од двије стотине некропола широм земље, које су прикупили пројектни волонтери.

Изложба у Зворнику траје до 18. јуна и биће отворена у периоду од 10:00-18:00 часова. Пројекат се реализује захваљујући подршци Иницијативе за отпор БиХ (BHRI), који спроводи Међународна организација за миграције (IOM), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Pin It on Pinterest

Share This