Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У Мјесној заједници Брањево у току су радови на доградњи амбуланте захваљујући чему  становници ове и околних мјесних заједница неће више морати ићи у Дом здравља Зворник за услуге примарне здравствене заштите које до сада у њој нису пружане, рекао је замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић.

„Планирано је да се догради апотека и подигне спрат са пет ординација, мокрим чвором и тоалетом. Биће отворене стоматолошка, гинеколошка и педијатријска ординација, као и двије ординације у којима ће прегледе вршити љекари са специјализацијама из других области. По завршетку радова објекат ће умјесто садашњих 180 имати 360 квадратних метара – истакао је замјеник који је напоменуо да је постојећи објекат приземни и има двије ординације, интервенцију, лабораторију, картотеку, просторију за особље, оставе, чекаоницу и тоалете.

Радови чија је вриједност око 300.000 КМ проводе се у оквиру реализације пројекта „Обезбјеђивање услова за пружање нових услуга примарне здравствене заштите у амбуланти у Брањеву”.

Доградња амбуланте финансира се из градског буџета и из Фонда за подстицај локалног развоја који је формиран је у склопу Пројекта интегрисаног локалног развоја. Ради се о заједничком пројекту Владе Швајцарске и УНДП-а чији је циљ пружања подршке јединицама локалне самоуправе које остварују најбоље резултате у области стратешког планирања и управљања развојем. Награду за 2019. годину добио је Град Зворник.

Рок за завршетак радова је 90 дана.

Pin It on Pinterest

Share This