Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Проширени капацитети дјечијег вртића у Зворнику

Проширени капацитети дјечијег вртића у Зворнику

18.01.2024.

Град Зворник је од 15. јануара ове године проширио капацитете ЈПВОУ дјечијег вртића „Наша радост“ у Зворнику преузимањем некадашњег вртића компаније Алумине „Невен“ у Каракају.

„Последњом реконструкцијом у објекту вртића „Невен“ осигурали смо пријем додатног броја малишана у постојеће групе. Досадашњим активностима успјели смо да обезбиједимо простор за 700 дјеце. У свим мјесним заједницама гдје има формирана група предшколаца, барем петоро или шесторо дјеце, ми финансирамо тај програм током цијеле школске године, по чему смо јединствени у Републици Српској. Укупна издвајања за образовање и младе у буџету града Зворника за 2024. годину биће близу 5.000.000 КМ,“ рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

У Зворнику се последњих година повећава број објеката за предшколско образовање, тако да тренутно ЈПВОУ дјечији вртић „Наша радост“ има три објекта у граду и четврти у Каракају. Како је најављено из Градске управе и у наредном периоду биће настављено са проширењем и изградњом капацитета.

Према ријечима Маје Соро, директорице вртића ово је тек почетак, јер из ове установе настављају да граде мостове између игре и образовања стварајући мјеста гдје свако дијете има прилику да цвјета и расте.

„Један од важних корака које смо предузели одмах на почетку јесте проширење капацитета. Успјешно смо завршили реконструкцију простора, стварајући додатних 14 мјеста у јасличкој групи. Такође, доћи ће и до попуњавања постојећих група, већ од 01.фебруара још 42 малишана моћи ће да започне предшколско образовање у нашој установи,“ истакла је директорица Соро.

Према најавама већ следеће седмице почиње набавка потребне опреме и играчака за опремање радне собе. Дјечији вртић „Наша радост“ једина је установа овог типа на подручју града Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This