Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник, 26.06.2020. године

Након заједничке акције прикупљања средстава данас су у зворничку Болницу допремљени респиратори. Град Зворник је у сарадњи са привредницима са подручја града организовао прикупљање средстава за набавку истих.

„Захвалност свим добрим људима у нашем граду који су учествовали у овој акцији. Захвалност и припадницима вјерских заједница, јер су и Српска православна црква и Исламска вјерска заједница учествовале у овој акцији. Захвалност нашем земљаку Милу Јокићу из Франкфурта, а ријеч је о нашем човјеку из Грбаваца који је уплатио 10.000 евра. Видјела се ту једна солидарност и када је присутан проблем ми смо сви заједно и сви желимо да се превазиђе новонастала тешка ситуација“, рекао је Зоран Стевановић, градоначелник града Зворник обраћајући се медијима.

Градоначелник Стевановић је искористио прилику да се још једном захвали свим здравственим радницима у Зворнику на њиховом пожртвованом раду током пандемије вируса корона.

Директор Болнице Иван Поповић изразио је захвалност градоначелнику Стевановићу због покретања овакве акције. „Град Зворник је носилац акције, заједно са фабриком Алумина и зворничким привредницима који су издвојили значајна средства да бисмо данас добили три респиратора, а за неколико дана стиже и четврти, којег ће донирати Електропривреда РС. Ми у Болници тренутно немамо ниједног пацијента прикљученог на респираторе, али зато имамо средства за рад што је јако значајно“, истакао је Иван Поповић, директор Болнице у Зворнику.

Болница у Зворнику је раније добила два мобилна респиратора од Владе Републике Српске. Прије донација, у Болници су била четири респиратора и четири анестезиолошка апарата који се могу користити као респиратори.

Pin It on Pinterest

Share This