Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Припреме за пријевремене изборе за градоначелника Зворника

Припреме за пријевремене изборе за градоначелника Зворника

04.01.2023.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић једини је кандидат на пријевременим изборима за градоначелника Зворника заказаним за 5. фебруар.

Мустафа Арифовић, предсједник Градске изборне комисије Зворник, рекао је да је Изборни закон јасан и да је процес исти као да има више кандидата.

„Припреме теку својим током. Тренутно уговарамо закупе просторија за гласање и прикупљамо приједлоге за чланове бирачких одбора. Политичка партија која има свог кандидата даће по једног члана и замјеника у сваки бирачки одбор, а остале ће именовати ГИК са резервне листе која је сачињена на претходним изборима на основу јавног огласа који смо расписали и на који се могао пријавити свако ко испуњава предвиђене услове.“

Арифовић је напоменуо да ће бити исти број, као и на редовним изборима, бирачких мјеста – 74 са 87 бирачких одбора и исти број чланова и замјеника – 822.

„Поред редовних бирачких мјеста имаћемо и мјесто за гласање на непотврђеним листићима за лица која су први пут стекла гласачко право по закључивању бирачког списка и лица која су регистрована да гласају путем поште, а на дан избора се затекну у Зворнику.“

Све трошкове пријевремених избора сноси Град Зворник који је Централној изборној комисији већ уплатио износ за штампање гласачких листића који су они доставили да се уплати.

До пријевремених избора је дошло јер је Зоран Стевановић, након 15 година и осам мјесеци на функцији градоначелника Зворника, прихватио мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске који је освојио на октобарским Општим изборима.

Од 15. новембра град води замјеник градоначелника Бојан Ивановић.

Pin It on Pinterest

Share This