Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

            Градоначелник Зворника Зоран Стевановић који је предсједник Одбора за припрему манифестација поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику, рекао је да је овај одбор до сада урадио велики посао на прикупљању материјала за Монографију те да очекује да то буде баш један документ који ће вјечно остати као свједок дешавања у нашем школству из тог периода.

„Имајући у виду пандемију вируса корона која је онемогућила да рализујемо низ догађаја који је био предвиђен у оквиру овог јубилеја, оно на чему радимо и на чему ћемо истрајати јесте израда Монографије која ће обухватити 100 година рада школе, а кроз то и својеврстан поглед на историју дешавања у нашем граду у периоду од једног вијека. Хвала свима који су узели учешће, а уколико ситуација дозволи ми ћемо у години која је пред нама све оне предвиђене манифестације реализовати, тако да и по томе буде запамћен такав један значајан јубилеј – истакао је градоначелник након трећег састанка Одбора.

Члан Одбора, доректор СШЦ „Петар Кочић“  која је произашла из прве средње школе у Зворнину, Биљана Писић, изразила је задовољство када је у питању сама Монографија, имајући, како је рекла, у виду да су у веома кратком временском периоду успјели сакупити значајан материјал, велики број фотографија, разних прича, разних људи који су зворничком школству дали печат.

„У преходном периоду одбор је имао много посла, јер је требало обавити много разговора са професорима који су данас у пензији, са њиховим потомцима, са ученицима који су оставили значајан траг овдје и у иностранству и са свим онима који су имали било какве везе са нашим средњошколским образовањем у Зворнику.“

            Члан Одбора Станислав Томић захвалио се Градској управи која је подржала све  активности одбора.

Он је напоменуо да су, када је ријеч о Монографији, потешкоће биће, не само због тога што је период који су истраживали дуг, него и због тога што је школа у стогодишњем периоду мијењала облике и имена.

„Сам материјал је заокружен, изузев неких ситних корекција и сада слиједи језичка и графичка обрада, али нећемо журити, јер овако нешто не треба да се ради на пречац. Сматрамо да ћемо до фебруара или марта, а можда и прије, имати штампано издање Монографије.“

Pin It on Pinterest

Share This