Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријеми за успјешне зворничке спортисте

Пријеми за успјешне зворничке спортисте

21.12.2022.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић организовао је данас одвојене пријеме за Сару Ћирковић, Николу Дробњака, те Зорану Сандић, Милана Сандића и Марију Јокић који су на недавним такмичењима постигли изванредне резултате.

Ћирковићева је свјетска омладинска шампионка у боксу, репрезентативка је Србије и члан зворничког Боксерског клуба „Обилић“.

Дробњак је освојио бронзану медаљу на недавно одржаном Европском првенству у кик-боксу, а
Зорана Сандић, Милан Сандић и Марија Јокић су освајачи златних медаља на Балканском првенству у теквондоу.

Замјеник градоначелника Ивановић је честитајући спортистима и њиховим тренерима на успјеху, истакао  да су сви они врхунски у спорту који тренирају, да су узорни грађани и прави амбасадори свога града.

„Желим им да их послужи здравље и да их заобиђу спортске повреде, а за резултате се не секирамо, ово су само једне од медаља у низу које ће они постићи у каријери, уто сам сигуран. Град Зворник издваја значајна средства за спорт, а према плану који имамо ми ћемо већ у следећој години настојати да кренемо са градњом центра за борилачке спортове чиме ћемо подићи услове за развој спорта“ – рекао је замјеник градоначелника.

Ћирковићева је истакла да се осјећа јако испуњено и задовољно, те да је ово њен највећи успјех. „Ове године освојила сам и Европско првенство и проглашена најбољом боксерком. Следеће године прелазим у категорију сениора и то ће бити  један нови почетак у мојој каријери“ – казала је Ћирковићева и нагласила да јој подршка локалне заједнице значи много, за припреме и за све што им треба.

Њен тренер Мирко Ждрало подсјетио је да су имали прилику послије сваког успјеха, али и прије успјеха, да разговарају са челницима Градске управе и добију подршку која им је заиста важна. „Причали смо и о сали која је битна и за наш град и за регију, да имамо центар за борилачке спортове и надам се да ћемо заједно кренути у реализацију тог пројекта.“

Ћирковићева је уручила замјенику градоначелника поклон – статуу са свјетског првенства у знак захвалности за подршку коју пружају овом клубу.

Дробњак се захвалио на пријему рекавши да је то нешто највреднији, јер се тиме доказује да се вреднује и цијени и рад и успјех спортиста.

„Успио сам да поновим успјех из претходне године, постао сам професионални првак Европе, а на Европском аматерском првенству у Турској освојио сам бронзану медаљу. Подршка наше Градске управе значи јако много, а посебно бих хтео да истакнем да је Град Зворник један од ретких који подржава сваки спорт и да је то на јако високом нивоу.“

Тренер Теквондо клуба Зворник Младен Ристић захвалио се замјенику Ивановићу на пријему и издвојеном времену како би честитао, али и чуо које су потребе овог клуба. Он је рекао да су као клуб имали велики резултат ове године и изрази наду да подршка од Градске управе неће изостати ни у будућем времену.

Сандићева која је проглашена за најбољу сениорку Балкана рекла да јој је Балканско првенство, што се тиче ове године, најбоље одрађено такмичење, те да је пресрећна.   

Јокићева која је проглашена и за најбољу јуниорку БиХ у избору Олимпијског комитета БиХ,  истакла је да је данашњи пријем додатни мотив да наставе још јаче.

Pin It on Pinterest

Share This