Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријеми поводом Дана града
Пријеми поводом Дана града

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је, поводом 612 рођендана и Дана града Зворника уприличио пријеме за вуковце средњих школа, стријелце противградне заштите, представнике Планинарско еколошког удружења „Корак“ и Планинарског друштва „Младост“ и новинаре и сниматеље.

Ова генерација изњедрила је 20 вуковаца, међу њима су и два ученика генерације четвртог степена, те још два ученика генерације трећег степена. 

„Поводом Дана града имамо традиционалне сусрете. Данас смо најприје били са вуковицима средњих школа, то су дјеца која ће већ у јесен отићи на факултете широм региона са жељом да своје знање шире и усавршавају се. Захвалан сам им на успјеху, као и њиховим породицама, њиховим професорима и директорима школа. Град по обичају за све своје вуковце обезбјеђује стипендију за прву годину студија, а касније то право остварују на основу успјеха у току студирања“ – рекао је градоначелник.

Говорећи о стријелцима противградне заштите, први човјек града рекао је да су они још једна важна категорија који пружају заштиту свима нама.

„Дежурају, нарочито у времену када су учестале појаве временских непогода. Њихов допринос је немјерљив у очувању, прије свега пољопривредних усјева, воћњака, а онда и свих материјалних добара које наши суграђани имају. Они су и неколико дана у блиском периоду имали свакодневна дејства и морам рећи да су свој посао обавили на високом нивоу. Захвални смо им на ревности у послу који раде.“

Градоначелник је примио и представнике планинара за које је поручио да су међу најсавјеснијим суграђанима у старосним популацијама којим припадају, јер су својим ентузијазмом и посвећеношћу општим добрима показали да гледају далеко унапријед и да не размишљају о властитим интересима.

„Они су и ове и прошле године очистили нашу градску капију, као и Јеринину стазу страсти и на томе смо им неизмјерно захвални. Наша сарадња траје већ неколико година. Прошле године Градска управа им је додијелила на кориштење зграду основне школе у Лијешњу за потребе планинарског дома. Адаптирали су је у великој мјери и настављају са извођењем радова како би то био један функционалан објекат за њихове активности. Ради се о озбиљним људима разних старосних доби организованих у два планинарска друштва која имају беспрекоран однос, функционису као један, а чак имају приједлог да се споје у једно планинарско друштво.“

Све што се дешава, ако то нису забиљежили и широј јавности приказали медији, као да се није догодило, рекао је градоначелник, обраћајући се новинарима и сниматељима на пријему приређеном њима у част.

„Хвала вам што пратите наш рад током ове и претходних година, хвала вам што нам скрећете пажњу и тамо гдје нисмо на вријеме и адекватно реаговали,  као и што о добрим стварима које се дешавају и у оквиру Градске управе и уопште живота нашег града извјештавате суграђане и ширу јавност. Медијске куће за које радите су увијек добродошле, ми се трудимо да будемо кооперативни са свима а све у интересу информисаности наших суграђана.“

Анђела Митровић, ученик генерације СШЦ „Петар Кочић“, рекла је да се уз добру организацију, рад и труд, могу постићи и добри резултати. Ана Ерак ученик генерације ТШЦ-а истакла је да је много  тешко доћи до оваквог успјеха, али да се трудила током цијелог школовања.

Вуковац Софија Гутаљ захвалила се школама које су их водиле кроз прве кораке образовања, као и Граду који је тај труд и рад наградио, а прије свега својим родитељима који су им све омогућили.

Алдини Мујкић, ученици генерације трећег степена у СШЦ „Петар Кочић“, није било тешко доћи до доброг резултата, јер се трудила, а и воли то што је завршила.

Ристо Зекић, ученик генерације трећег степена у ТШЦ-у, захвалио се , прије свега директору школе јер им је обезбиједио добре услове и квалитетну наставу, као и родитељима који су увијек његова подршка.

Стријелац Гордана Симанић из Локања рекла је да су она и њене колеге одговорни, јер раде такав посао који то захтијева. Захвални су на пријему који сваке године поводом Дана града градоначелник организује за њих и задовољни су сарадњом са Градском управом.

„Кораковац“ Зоран Смиљанић такође се захвалио Градској управи без које, како је рекао, не би могли много тога постићи.

„Наша је воља јака да након 40 година имамо планинарски дом, али без подршке Градске управе и других донатора тешко бисмо то одрадили. Завршили смо прву фазу адаптације објекта и настављамо даље“ – истакао је Смиљанић и позвао суграђане да им се придруже у шетњама и боравку у природи.

Вуковцима су данас уручене књиге и новчане награде од по 200 КМ, односно за ученике генерације од по 300 КМ.