Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријеми поводом Дана града

Пријеми поводом Дана града

22.05.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић уприличио је данас, поводом рођендана града Зворника, традиционалне пријеме за стријелце противградне заштите, добровољне даваоце крви, вуковце средњих школа и новинаре и сниматеље.

„Ово су наши суграђани којима треба дужно поштовање и захвалити се на овај начин. На подручју града имамо 10 противградних станица. За стријелце шира јавност не зна, а њихов рад и дјеловање омогућава да током године наши суграђани имају што је могуће мању штету или никакву на усјевима и сматрамо да барем за Дан града треба да им се захвалимо. Такође и добровољним даваоцима крви који несебично дарују драгоцјену течност и тако помажу у лијечењу или спашавању људских живота. Ово је наш мали знак да вам укажемо дивљење и поштовање. Традиционалан пријем је и за новинаре који цијеле године обавјештавају јавност о активностима и пројектима у нашој локалној заједници и на томе смо вам захвални. Надам се да ће наша сарадња и у наредном периоду бити добра, на обострано задовољство.“

Градоначелник Ивановић је поручио, говорећи о вуковцима средњих школа, да су они понос нашег града, најбоље што Зворник има у овом тренутку.

„Сигуран сам да ћете наставити добро учити и радити, а ми смо ту за вас, и као што знате, сви имате право на градску стипендију.“

Градоначелник је подсјетио да Градска управа издваја значајна средства за унапређење услова почев од предшколства гдје континуирано проширује капацитете.

„Ми смо можда једина локална заједница у Републици Српској гдје је до 90 посто дјеце обухваћено  припремним одјељењима. Програм је покренуло Министарство финансија које у нашем граду финансира само три групе, али код нас има 15 предшколских одјељења јер 12 у стопостотном износу финансира Град. Ми смо омогућили да у свакој мјесној заједници гдје има довољан број дјеце буде организовано припремно одјељење у трајању од годину дана. Значајна средства смо улагали у изградњу основних школа, а вјерујем да нема ниједна локална заједница која се може похвалити да је у задње три године изградила три фискултурне сале. Наравно, све смо то урадили уз помоћ Владе Републике Српске и донатора и користим и ову прилику да им се захвалим. Значајна средства издвајамо за средње образовање, у СШЦ „Петар Кочић“ отворићемо и ресторан за квалитетнију практичну наставу, а такође ћемо у Техничком школском центру ићи у набавку одређене опреме за њихову праксу. Подржавамо и студенте, ове године одобрили смо стипендије за њих 226 што је ријеткост да једна локална заједница стипендира толики број. Имамо и програм подршке нашем Технолошком факултету гдје дајемо стипендије студентима прве године који упишу ову високошколску установу. Вама захвалност за ваш рад и труд који сте показали током школовања и вјерујем да ће тако бити и убудуће. Желим вам сваки успјех у наставку вашег живота са жељом да се виђамо лијепим поводима.“      

Ученик генерације четвртог степена у СШЦ „Петар Кочић“ Јелена Сандић истакла је да јој није било тешко остварити овакав успјех, јер када се нешто жели и када се правилно распореди вријеме, онда ништа није тешко. Јована Марковић, ученица генерације четвртог степена у Техничком школском центру, рекла је да им је пријем подстрек за даљи рад и показатељ да се њихов рад види и цијени.

Ђаци генерације трећег степена у ове двије школе су Ана Сикимић и Филип Божић, а пријему је поред њих присуствовало још 10 вуковаца, а све њих градоначелник је наградио новчаним наградама.

Стријелац Срећо Кандић захвалио се у име својих колега градоначелнику на пријему. Кандић дејствује 14 година, а истакао је да и он и остали стријелци раде савјесно и одговорно. Напоменувши да је од почетка ове године испалио три ракете, Кандић је пожелио да буде што мање прилика за њихово дејствовање.

Добровољни давалац крви Станко Костић даривао је крв 89 пута и рекао је да ће је давати и убудуће. Захваливши се градоначелнику на данашњем дружењу он је истакао да им то представља знак захвалности за њихову хуманост.

Pin It on Pinterest

Share This