Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријем за шампионке БК „Обилић“

Пријем за шампионке БК „Обилић“

23.07.2021.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић примио је данас Драгану Јовановић и Анастасију Бошковић које су освојиле бронзане медаље на недавно одржаном Европском јуниорском првенству, као и актуелну вицешампионку Европе Сару Ћирковић, те тренера  Боксерског клуба „Обилић“ Мирка Ждрала.

Честитајући им градоначелник је истакао да су ово сјајни спортски резултати који су стигли као плод једног озбиљног и посвећеног рада у боксерском клубу и једног невиђеног ентузијазма њиховог тренера и њихових родитеља.

„Град је имао обавезу да стане иза овакве дјеце и оваквих клубова гдје се све чини да се, прије свега наши млади спортисти и спортисткиње, формирају као здрави и добри људи, а онда резултат, након тако постављених принципа рада и такмичења, дође сам по себи. Још једном велике честитке и у име свих грађана овим дивним дјевојчицама, њиховом клубу и тренеру који је добио још једно посебно признање гдје је селектор репрезентације Србије. Град ће увијек стајати иза оваквих спортских колектива и пружати им подршку у формирању неких нових, младих, великих и успјепшних људи у нашем граду.“

Ћирковић, Јовановић и Бошковић тренирају у зворничком Обилићу а успјехе су постигле наступајући за репрезентацију Србије.

Ждрало је рекао да је ово трећа европска медаља за овај клуб, јер је Сара актуелни вицешампион.

Према његовим ријечима то је и за Србију и Републику Српску велики успјех,  а да не говоримо за „Обилић“ и град који до сада није имао овакав резултат.

„На Првенству одржаном у Грузији Србију су представљале три такмичарке, од којих су двије из нашег клуба и ово је велики успјех. У Србији и у БиХ нико нема три европске медаље у свом клубу у овом тренутку. Ми сада правимо историју нашег клуба и јако ми је драго због тога.“

Он је градоначелнику уручио Захвалницу, поручивши да је данашњи пријем плод рада и добре сарадње клуба и Градске управе, те да очекује да тако буде и убудуће.

 Првенство Европе за јуниорке одржано је у Тбилисију у Грузији од 1. до 12. јула гдје се такмичило 340 боксерки из 30 земаља.

Сара Ћирковић је актуелна вицешампионка Европе а сребрну медаљу је освојила у категорији до 52 килограма на првенству одржаном крајем прошле године.

Pin It on Pinterest

Share This