Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријем за приправнике у Градској управи

Пријем за приправнике у Градској управи

13.12.2022.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић организовао је пријем и уручио уговоре за 30 приправника који су примљени по конкурсу Градске управе Зворник.

Зажелевши им пуно успјеха и среће у раду, замјеник градоначелника је истакао да се из градског буџета сваке године издвајају значајна средства за подстицај запошљавања и покретање властитог бизниса што се показало као добра пракса за привредни развој града.

„Од 30 приправника, 25 су са високом стручном спремом,  а пет са средњом. По програму Завода за запошљавање Републике Српске финансира се 21 приправник, а девет из буџета Града Зворника. На овај начин излазимо у сусрет суграђанима да након стеченог одређеног нивоа образовања одраде приправнички стаж, стекну знања што је предуслов да изађу на стручни испит, а потом на тржиште рада са одређеним предзнањем.“

Замјеник градоначелника Ивановић поздравио је приправнике у име Градске управе и своје лично име те им поручио да поштују колеге, уважавају се међусобно, да се труде и уче, као и да ће њихов рад све вријеме пратити Служба за људске ресурсе и ментори у одјељењима. То ће сигурно имати значаја уколико се буду, након одрађеног приправничког стажа, пријавили и на неки од конкурса у Градској управи.

Приправнички стаж за лица са високом стручном спремом трајаће 12 мјесеци, а са средом стручном спремом шест мјесеци. Међу приправницима су дипломирани економисти, правници, социолози, инжењери, економски и туристички техничари.

Pin It on Pinterest

Share This