Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријем у Градској управи за делегацију Зворничког удружења слијепих и слабовидих лица

Пријем у Градској управи за делегацију Зворничког удружења слијепих и слабовидих лица

14.10.2022.

Поводом Међународног дана бијелог штапа представници зворничког Удружења слијепих и слабовидих лица организован је пријем у Градској управи града Зворника.

Љубинко Ребић, предсједник Градске организације слијепих и слабоводих и координатор за регију Семберије и Бирча у име Савеза слијепих и слабовидих Републике Српске истакао је да ова организација сваке године обиљежи 15. октобар с циљем информисања јавности о проблемима са којима се сусреће ова популација.

„Данас смо у Народној библиотеци имали додјелу звучних књига уз ослобађање од плаћања чланарине за све наше чланове. Ове године смо такође завршили и обуку на рачунарима са говорним програмом, како би се наши млађи чланови припремили за наставак школовања,“ истакао је Ребић.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић рекао је да Град Зворник дуги низ година подржава ово удружење кроз различите активности правовременим буџетирањем.

Савез слијепих и слабовидих основан је прије 60 година, а броји 22 организације на  простору Републике Српске. У Зворнику је тренутно активно 200 чланова.

Дан бијелог штапа сваке године обиљежавају слијепи и слабовиди широм свијета с циљем упознавања јавности да ова лица упркос томе могу да функционишу самостално и доприносе заједници. Бијели штап представља симбол независности и самосталности.

Pin It on Pinterest

Share This