Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријем у Градској управи поводом Међународног дана инвалидних лица

Пријем у Градској управи поводом Међународног дана инвалидних лица

02.12.2022.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић организовао је данас, поводом Међународног дана инвалидних лица који се обиљежава 3. децембра, пријем за ратне војне инвалиде, инвалиде рада, те друга инвалидна лица.

Обрачајући се присутнима он је подсјетио да према неким свјетским показатељима око 10 посто популације има одређени облик инвалидитета што говори да сви морамо имати друштвену одговорност и помоћи тој категорији становника.

„ Ми имамо коректну сарадњу са удружењима инвалидних лица и надам се да ће тако и остати и убудуће, а наша обавеза јесте да радимо како би створили што повољније услове за њихов живот. Трудићемо се да резултати нашег рада буду видљиви, да недостатке отклонимо, попут архитектонских баријера – рекао је замјеник градоначелника Ивановић који је саопштио и да је овај проблем ријешен у Центру за социјални рад гдје је у току пресељење у нову зграду у којој је урађен и лифт и стаза за инвалидна лица.

Драгислав Мијановић, предсједник Градског удружења ратних војних инвалида, захвалио се Градској управи, досадашњем градоначелнику и замјенику градоначелника на доброј дугогодишњој сарадњи, као и директору Болнице због односа према овој категорији становника.

„Захваљујем се Градској управи на помоћи, у многим општинама нема оно што има у Зворнику, као рецимо када инвалидно лице иде на преглед у установу изван Зворника, та аутобуска карта му се плати, или када породица води дијете са инвалидитетом даље, тај проблем што се тиче одласка и доласка у други град се рјешава. Кад је ријеч о Болници, у задње вријеме немамо проблеме са пријемом код специјалиста и уопште у ову здравствену установу и хвала на томе – истакао је Мијановић који је додао и да су  ратни војни инвалиди у предности, јер имају свој закон који, како је рекао, доста поштује инвалидно лице.

Он је позвао да се рјешавају проблеми попут архитектонских баријера на уласку у институције, недостатка тоалета за инвалидна лица, те непрописног паркирања на паркинг мјестима предвиђеним за инвалидна лица.

Предсједник Савеза инвалида рада Зворника и Осмака Раденко Јосиповић оцијенио је да је ова категорија људи у тешкој материјалној, а посебно здравственој ситуацији, те замолио и народне посланике и Владу да бар од нове године почну да им дају одређену врсту надокнада како би им био олакшан живот.

Pin It on Pinterest

Share This