Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пријем и честитке поводом двије деценије рада Палете

Пријем и честитке поводом двије деценије рада Палете

14.02.2023.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић примио је данас представнике Сликарске радионице „Палета“ поводом двије деценије њиховог постојања.

Честитајући им јубилеј, он је поручио да је „Палета“ засигурно један бренд нашег града.

„Ово је један лијеп љубилеј. Јово Лалић је врхунски умјетник и педагог, још бољи човјек, који је кроз свој рад многим нашим суграђанима усадио љубав према умјетности, према сликарству и Град је на томе захвалан – рекао је Ивановић.

Он је истакао да је Сликарска радионица „Палета“ имала до сада и имаће и у наредном периоду подршку Градске управе.

Лалић се захвалио првом човјеку града на пријему и лијепим ријечима .

„Двадесет година није мало. Човјек када улази у овакву причу тешко може процијенити колико ће то трајати, али траје. Поносни смо на улично сликарство, штафелајско сликарство, на слике у нашим улицама које представљају наш град. Најзначајније је споменути да иза ове радионице постоје многе изложбе, колоније, награде, постоје људи који су у врху својих занимања. Истакао бих Александра Савића који је свјетски дизајнер, Новицу Мотику, Сању Глигорић, Кристину Јовановић. То су прве генерације које су код мене почеле, које се и даље јављају.То је нешто што даје сатисфакцију и енергију да  човјек настави даље и то пуним плућима – рекао је Лалић.

Он је најавио да им је приоритет да заврше анимирани филм „Проклета Јерина“ који ће бити приказан на Међународном фестивалу у Нишу, те да планова имају пуно, као и воље и енергије, што је и најзначајније.

Pin It on Pinterest

Share This