Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Презентован Акциони план за унапређење друштвене повезаности у граду Зворнику

Презентован Акциони план за унапређење друштвене повезаности у граду Зворнику

05.03.2020.

05.03.2020. године

У Зворнику је данас презентован Акциони план за унапређење друштвене повезаности који је Скупштина града усвојила 28. новембра прошле године чиме је Град Зворник постао један од ријетких у БиХ који има овај документ.

Акциони план је израдила Радна група коју је именовао градоначелник Зворника и коју чине представници релевантних институција, Коалиције „За позитиван Зворник“, локалних медија и вјерских заједница.

Предсједник Радне групе Огњен Павловић рекао је да се Град Зворник опредијелио да приступи изради овог плана како би унаприједио већ постојеће позитивне праксе и подржао актере у заједници који годинама раде на промоцији  и заштити мира и суживота, те активно сарађују са другим институцијама и организацијама цивилног друштва.

„Ми смо само формализовали све оно што је Градска управа, као и друге иституције, већ радила. Циљеви Плана су да се подршком и унапређењем постојећих позитивних пракси и актера у заједници утврди системски приступ превенцији свих негативних појава кад је ријеч о суживоту у заједници, а то су инциденти мотивисани мржњом, говор мржње, манифестације нетолеранције, насилни екстремизам, као и редосљед поступака Градске управе у случају појаве инцидената мотивисаних мржњом или предрасудама – рекао је Павловић који је подсјетио да смо у Зворнику имали примјер добре праксе како је Градска управа, односно градоначелник поступио када се десио терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику 2015. године.

Један од чланова Радне групе, Никола Дробњак из Центра за социјални рад, сматра да је ова врста кохезије јако битна за наш град.

„Акциони план је повезао све релевантне институције и невладине организације и њиме је добро уоквирено оно што смо и до сада радили, одређени су приоритети и кораци, чак и унапријед, што нама свима олакшава рад.“

Pin It on Pinterest

Share This