Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

21.04.2020. године

Празнични дани у Зворнику  протекли су са добром епидемиолошком сликом и уз поштовање мјера од стране грађане, рекао је на данашњој конференцији за медије командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

„Иза нас су четири празнична дана који су прошли без новозаражених на простору нашег града.  У републичком карантину у Студентском центру налазе се двије позитивне особе са подручја општине Осмаци, оне су под љекарском његом, доброг су здравственог стања, а данас имају контролне прегледе и мислимо да ће врло брзо и оне бити излијечене. Сва лица која се налазе у кућној изолацији придржавали су се изречене мјере што су потврдиле и све контроле које је обавила наша Комунална полиција.  Захваљујем се нашим суграђанима што су поштовали полицијски час који је до сада био најдужи, као и друге мјере. Захваљујем се и свим нашим службама које су одрадиле свој посао и у току празничног викенда, медицинском особљу и свима онима који учествују у овом процесу, свим члановима Градског штаба за ванредне ситуације и вама новинарима јер доприносите добром и правовременом информисању наших суграђана а то је у ствари најважније .“

Градоначелник је саопштио да су данас превентивно тестирани запослени у домовима за стара лица у Кисељаку и Каракају.

Додао је да је у Болници почело да ради интерно одјељење након што су сви запослени и на контролним тестирањима били негативни.

Градоначелник је, ипак, указао да добра епидемиолошка слика на простору Зворника и регије Бирач не смије да нас завара, те да ни једног тренутка не треба да се опуштамо.

„Свједоци смо да постоје градови који су дуго били без иједног зараженог, а сада их имају преко десет и више. Желим да кажем да се проблем може десити сваке секунде и позивам још једном на опрез и контролне органе, а нарочито суграђане, да свако наше опуштање може скупо да нас кошта. Добро је да број новозаражених у нашем окружењу пада и то нам наговјештава да бисмо могли ући у неко друго „полувријеме“ пандемије на нашим просторима. Ако се ствари тако наставе прижељкујемо да у мају дође до значајног ублажавања мјера и отварања граница. Зато вас још једном позивам поштујте сва упутства и мјере, чувајте своје здравље и здравље својих суграђана, јер само тако ћемо побиједити, без нежељених посљедица и што прије.  Важно је да што прије побиједимо како би се што прије окренули обављању свакодневних обавеза и раду, јер нас чека период опоравка привреде.“

Pin It on Pinterest

Share This