Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Представници удружења „Нова свјетлост“ захвалили се градоначелнику на подршци
Представници удружења „Нова свјетлост“ захвалили се градоначелнику на подршци

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић примио је данас представнике Удружења грађана козлучке регије „Нова свјетлост“ који су му се захвалили на досадашњој сарадњи и подршци, те разговарали о новим активностима.

Градоначелник Стевановић је истакао да је ово удружење које је основано прошле године дало нови импулс дешавањима у Козлуку.

„Десила се једна лијепа искра у Козлуку када је основано ово дивно удружење које ће имати подршку Градске управе. Без локалног активизма за рјешавање проблема нема никада резултата,  иницијатива мора доћи из средине у којој проблем постоји. Поред културних дешавања иницираних од стране удружења они су заинтересовани и за рјешавање неких инфраструктрурних проблема, то су улична расвјета, регулација корита Козлучке ријеке у дијелу од магистралног пута до ушћа у ријеку Дрину и такође у дијелу од магистралног пута узводно према Малешићу. Припремићемо потребну документацију, а ради се о људима који уживају озбиљну репутацију на простору и Зворника, и Републике Српске и БиХ па и региона и својим ауторитетом, заједно са Градском управом, бориће се да пронађу средства да се неки од ових пројеката ријеши у потпуности. Ту је и проблем Дома културе који смо пре више од 10 година ослободили дугогодишњег закупа и урадили нешто на реновирању. Све те активности су стале након смрти Фадила Бањановића Брацике, али ево прилике да се и то настави и да Козлук добије оно што реално заслужује.“

Хасан Хаџић, потпредсједник Скупштине Удружења рекао је да је градоначелник Зворника приликом посјете овом удружењу пред Нову годину показао спремност за наставак сарадње која је започела на, како је нагласио, изузетно лијеп начин прошле године када су правили прву љетњу културну манифестацију „Козлучки сусрети“.

„Добили смо финансијску и моралну подршку у тренутку када смо је од мало кога имали, а почеци су увијек најтежи. Данас смо причали о новој манифестацији која овог љета треба да се уздигне на виши ниво, разговарали смо и о Дому културе који је дијелом реконструисан, али се не користи. Он је некада био епицентар културних и друштвених дешавања у Козлуку, и жеља нам је да се и то оживи. Наишли смо на разумијевање код градоначелника који је раније учествовао у реконструкцији и заштити тог објекта. Ово је лијеп и охрабрујући наставак сарадње и за неки наредни период, а све у циљу да се Козлуку врати некадашњи сјај, а да се тиме поносе и град и градоначелник као једним успјешним примјером.“

Он је истакао да су младо удружење са амбициозним  програмом који подразумијева активности везане и за унапређење пољопривредне производње и инфраструктуре у Козлуку, али и за развој културе и других области.