Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравила је данас у Зворнику. Градоначелник Зворника Зоран Стевановић показао је како напредују радови на зградама Дома здравља и Болнице у Зворнику.

Влада Србије донирала је 975.000 КМ, а град Зворник ће из свог буџета финансирати радове са 295.000 КМ. Предвиђено је да се промијени унутрашња и вањска столарија, фасада и електроинсталације. Зграда Дома здравља изграђена је 1985. године и за ових 35 година није било улагања нити реновирања.

Болница у Зворнику добиће нови блок односно 3200 m2. Влада Србије донирала је 1.515.000 KM, Влада Републике Српске 26 милиона КМ, а град Зворник је обезбиједио све неопходне дозволе и прикључке.

Након радова на здравственим институцијама, градоначелник, Предсједница Српске и представници Покрајинске Владе Војводине заједно су присуствовали егзибиционом мечу младих кошаркаша из «Зворник баскета» на игралишту поред ОШ «Свети Сава».

На иницијативу Предсједнице РС, Покрајинска Влада Војводине донирала је подлогу за овај терен, а град Зворник је финансирао постављање конструкција кошева и нову расвјету. Укупна вриједност пројекта је око 45.000 КМ.

И за крај посјете Зворнику, предсједница Жељка Цвијановић била је гошћа на 11. традиционалној манифестацији „Људи и мостови“ на мосту краља Александра I Карађорђевића.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић су заједно са умјетницима били иницијатори ревитализације моста, која је завршена у августу ове године.  

Влада Србије финансирала је реконструкцију моста са 600.000 евра, док је град Зворник уложио 750.000 КМ, а општина Мали Зворник финансирала је израду пројекта.

Сликарска радионица Палета из Зворника организовала је изложбу радова на тему моста, који су завршени у претходном периоду.

Pin It on Pinterest

Share This