Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Предавање о пластеничкој производњи

Предавање о пластеничкој производњи

12.10.2021.

Њемачка хуманитарна организација „АСБ“ и Град Зворник реализују пројекат „ Директна социо-економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у БиХ за 2021. годину“ у оквиру којег је 10 корисника предложених од стране Центра за социјални рад Зворник и изабраних од стране имплементатора добило пластенике.

За њих је данас организовано стручна обука, а предавач Амина Кољеновић Бурић из фирме „Биос“ говорила им је о томе шта и како треба узгајати у оквиру затвореног простора, односно пластеника, а на основу чега могу остварити најбоље производне резултате.

„Наш циљ јесте да им детаљно објаснимо како ће обрађивати и заштитити биљке и тако добити приносе. Препоручујемо највише прољетњу садњу, ту је најдужи циклус производње, и то паприке, парадајза, краставца, такође патлиџана, диње, лубенице. Кад је ријеч о јесењој производњи то је салата, блитва, спанаћ, млади лук и друго.“

Пројекат који подразумијева, поред додјеле пластеника и обуку социјално угрожених породица на територији града Зворника, финансирају Савезно министарство спољних послова Њемачке и  Град Зворник.

У скорије вријеме биће уприличено потписивање уговора са корисницима, након чега ће бити достављени и монтирани пластеници и системи за наводњавање, као и садни материјал.

Pin It on Pinterest

Share This