Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Празнични базар основаца из Челопека на шеталишту у Зворнику

Празнични базар основаца из Челопека на шеталишту у Зворнику

07.03.2024.

Ученици, чланови калиграфске секције и домаћинства, и наставници Основне школе „Десанка Максимовић“ из Челопека, организовали су продају ручно израђених и осликаних радова, честитики и слаткиша.

Према ријечима Јелене Ерић, наставнице задужене за калиграфску секцију, ова група ученика почела је у октобру прошле године са факултативном наставом, а празник посвећен женама је идеална прилика да покажу свима шта су до сада постигли.

„Кренули смо од чистог писања калиграфским словима, па смо дошли на идеју да то ставимо на употребне ствари, да имају неку примјену. Задовољни смо одзивом грађана, људи препознају дјечију креативност, труд и залагање. Иза нас је дуг период припреме и рада. Више од мјесец дана смо радили да бисмо имали ове готове производе који су данас изложени“, појаснила је Ерићева.

Калиграфија је умјетност лијепог писања руком уз помоћ пера, киста, тинте или неког другог прибора за писање.

„Ми смо увијек спремни да подржимо креативност и достигнућа наших младих суграђана, поготово када се све заснива на њиховој иницијативи. Овакве активности наилазе  и на позитиван одзив грађана, а другој дјеци су одличан примјер, који треба слиједити,“ рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Град Зворник обезбиједио је ученицима простор за изложбу и продају својих радова, а све што су зарадили ученици искористиће за набавку репро материјала и за даљи рад ових школских секција.

Pin It on Pinterest

Share This