Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

13.03.2020. године

Одбор за припрему манифестација поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику чији је предсједник градоначелик Зоран Стевановић, упутио је позив свима који имају неке од информација потребне за израду монографије о стогодишњици од оснивања прве средње школе у Зворнику да је доставе лично у просторијама СШЦ „Петар Кочић“, поштом на адресу Вука Караџића 77, 75400 Зворник или електронским путем на ssc100zvornik@gmail.com.

На другом по реду састанку Одбора истакнуто је да су за  израду монографије потребни подаци, прије свега о успјешним ученицима и радницима ове школе од 1920. године до данас, али и остале информације и материјали који би се могли уврститу у публикацију.

Одбор је дао и смјернице приликом слања података, а то су:

– Коју средњу школу сте похађали и у ком временском периоду?

– Ко је све из Ваше генерације постао успјешан и у којој области?

– Знате ли неког од својих пријатеља, комшија, родбине или предака да је био ученик гимназије или стручних школа које обухвата Средњошколски центар у Зворнику, а да је постигао значајан успјех у свом каснијем раду?

– Који професори су Вам предавали у средњој школи и које предмете?

– Сјећате ли се неких занимљивости или анегдота из средњошколских дана?

На састанку су предочени досадашњи резултати на главном пројекту за јубилеј, изради монографије, те речено да су у архивима пронађени бројни подаци о раду школе од 1920. године до данас.

Грађанска школа трговинског смјера основана је 1920. године као прва средња школа у Зворнику. Из ње је произашла данашња ЈУ СШЦ „Петар Кочић“.

Pin It on Pinterest

Share This