Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Позив некадашњим ученицима да доставе информације за израду монографије

Позив некадашњим ученицима да доставе информације за израду монографије

13.03.2020.

13.03.2020. године

Одбор за припрему манифестација поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику чији је предсједник градоначелик Зоран Стевановић, упутио је позив свима који имају неке од информација потребне за израду монографије о стогодишњици од оснивања прве средње школе у Зворнику да је доставе лично у просторијама СШЦ „Петар Кочић“, поштом на адресу Вука Караџића 77, 75400 Зворник или електронским путем на ssc100zvornik@gmail.com.

На другом по реду састанку Одбора истакнуто је да су за  израду монографије потребни подаци, прије свега о успјешним ученицима и радницима ове школе од 1920. године до данас, али и остале информације и материјали који би се могли уврститу у публикацију.

Одбор је дао и смјернице приликом слања података, а то су:

– Коју средњу школу сте похађали и у ком временском периоду?

– Ко је све из Ваше генерације постао успјешан и у којој области?

– Знате ли неког од својих пријатеља, комшија, родбине или предака да је био ученик гимназије или стручних школа које обухвата Средњошколски центар у Зворнику, а да је постигао значајан успјех у свом каснијем раду?

– Који професори су Вам предавали у средњој школи и које предмете?

– Сјећате ли се неких занимљивости или анегдота из средњошколских дана?

На састанку су предочени досадашњи резултати на главном пројекту за јубилеј, изради монографије, те речено да су у архивима пронађени бројни подаци о раду школе од 1920. године до данас.

Грађанска школа трговинског смјера основана је 1920. године као прва средња школа у Зворнику. Из ње је произашла данашња ЈУ СШЦ „Петар Кочић“.

Pin It on Pinterest

Share This