Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Поводом несреће у Овчар Бањи  петак Дан жалости у Зворнику

Поводом несреће у Овчар Бањи  петак Дан жалости у Зворнику

14.10.2022.

Након несреће на висећем мосту у Oвчар Бањи када су погинуле двије Зворничанке, а 11 их је задржано на лијечењу, градоначелник Зоран Стевановић прогласио је Дан жалости у Зворнику у петак, 14. октобра.

„Трагедија се десила нажалост, двије трагично преминуле особе. Могла је бити и већих размјера трагедија да није било присебности  људи који су били ту, а прије свега два свештеника и возача аутобуса, али и помоћи и брзој интервенцији мјештана који су се ту затекли. Ако има нечег доброг, а то је да су ви повријеђени наши суграђани ван животне опасности. Истовремено мислим да ове повреде неће оставити трајне последице на њихов живот. Тренутно нам је највећа брига да тијела преминулих суграђанки превеземо у Зворник и да се у току дана транспортују из чачанске болнице сви наши суграђани, који немају озбиљнијих повреда,“ рекао је градоначелник Стевановић и додао да се захваљује градоначелнику Чачка, његовим сарадницима и особљу болнице у Чачку.

„Троје који имају теже повреде транспортовали су хитно на ортопедску клинику Бањица. Све повријеђене особе, како људи воле да кажу, изашле су на својим ногама из воде, али због могућих повреда кичменог стуба су превежене у Београд. Још једном бих да изјавим саучешће члановима породица преминулих путника, израз саучешћа свим Зворничанима, јер свима нама је ово свјеврсна трагедија и озбиљан губитак, припадницима Православне цркве који су организовали ово путовање. Њихово крајње одредиште је био манастир Ђунис, гдје је синоћ требала бити цјелоноћна молитва која се одржава уочи данашњег дана. И друга група вјерника је прекинула путовање и вратила се за Зворник,“ додао је градоначелник.

Јуче, након што се несрећа догодила, градоначелник Зворника Зоран Стевановић и делегација Српске православне цркве посјетили су повријеђене Зворничане у болници у Чачку.

„Углавном су сви били уплашени, јер је то био пад са 15-так метара висине у ријеку Мораву која ту има врло висок водостај за тренутне хидролошке прилике, негдје око 2,5 метара. Неки од њих су били притиснути сајлом, даскама. Ја сам био са њима негдје око 17.00 сати и прошло је времена од саме несреће, а још увијек је био видљив тај страх, нити су били свјесни да су страдале двије особе у тој јучерашњој несрећи. Једна од дама која је лакше повријеђена причала нам је како се борила да скине перјану јакну из страха да се јакна не натопи водом и да онда неће бити у стању да исплива. И онда кад није успјела да збаци јакну почела је да плива. Олакшавајућа околност је што на том мјесту ријека Морава није много широка. До обале се лако стигне.

Поводом Дана жалости заставе на згради Градске управе, институцијама и јавним установама у граду спуштене су на пола копља. У угоститељским објектима и на јавним мјестима не емитује се музика. Обавеза свих локалних медија са подручја града Зворника је да прилагоде своје програмске садржаје Дану жалости.

Pin It on Pinterest

Share This