Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

18.12.2019. године

У Дому за старија лица у Кисељаку повећан је капацитет за до 10 нових мјеста од којих су нека већ попуњена.

Повећање простора омогућено је након што је Градска управа Зворник издвојила око 40.000 КМ за реконструкцију и опремање једног старог објекта који је у саставу Дома, а који годинама није имао никакву намјену и који се налази недалеко од постојећег објекта у коме је смјештено 40 корисника.

Комисија Министарства здравља и социјалне заштите за утврђивање услова за обављање дјелатности прегледала је реконструисани објекат након чега је издато Рјешење о испуњавању услова у погледу простора, опреме и кадра.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић заједно са начелником Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарком Стефановићем посјетио је Дом за старија лица и обишао реновирани објекат.

„Добили смо још један лијеп објекат у коме су створени добри услови за боравак старијих лица. Издвајањем средстава за проширење капацатита Градска управа је омогућила да и лица која су на листи чекања добију своје мјесто у Дому – рекао је замјеник градоначелника који је нагласио да Градска управа, заједно са руководством Дома, свакодневно ради на побољшању услова у Дому за старија лица.

Директор Дома Зоран Радосављевић истакао је да је од како је установа почела са радом њихова жеља била да прошире капацитет тако да локална заједница нема пуно финансијских обавеза према Дому.

„То је био наш стратешки план и програм и наша локална заједница је препознала да треба ићи на проширење капацитета који је до сада износио 40 мјеста.  Градска управа је показала још једном да брине о старим лицима, јер су издвајањем средстава омогућили да добијемо још до 10 мјеста. Људима ће у реновираном простору бити пријатно, о њима ће бринути стручан тим и имаће оно што им је потребно.“

Дом за старија лица основан је одлуком Скупштине града Зворника 17. фебруара 2011. године и испунио је све услове за обављање своје дјелатности. Корисници у Установу долазе на захтјев надлежног Центра за социјални рад, сродника или на лични захтјев.

Pin It on Pinterest

Share This