Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

30.07.2020. године

У оквиру пројекта Федералног министарства расељених особа и избјеглица данас су потписани и уручени трипартитни уговори о изградњи и реконструкцији стамбених објеката за 21 повратничку породицу са подручја града Зворника.

Укупна вриједност је око 500.000 КМ, а потписници уговора су федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић, градоначелник Зворника Зоран Стевановић и корисници.

Градоначелник је истакао да је ово један у низу пројеката које Градска управа реализује заједно са министарством на чијем је челу Рамић, а кроз које је усрећено много људи.

„Ради се о бројним пројектима и захваљујем се свим донаторима који су помогли и помагаће и убудуће живот људи на овим просторима.„

Он је оцијенио да је, кад је ријеч о повратничкој популацији, обнова стамбних јединица, те изградња инфраструктуре скоро потпуно завршена, али да се у области економске одрживости мора још доста радити.

„И ту смо захвални Федералном министарству које је дало озбиљан допринос самозапошљавању, као и подстицају бизнис идејама младих људи.“

Рамић је напоменуо да је за 12 корисника из трансфера Министарства обезбијеђен грађевински материјал, док је за девет предвиђена изградња стамбених јединица по систему “кључ у руке“. Он је рекао да се ради о реализацији раније започетог пројекта Саудијског фонда.

„Када људи приступе изградњи ми ћемо оне који су у стању социјалне потребе додатно подржати са додјелом одређених финансијских средстава. Надам се да ће до краја године сви успјети да се уселе у своје објекте.“

Рамић је истакао да је током претходних година Федерално министарство расељених особа и избјеглица имало успјешну сарадњу са Градском управом Зворник, додавши да су  договорени  одређени пројекте и за ову годину.

Pin It on Pinterest

Share This