Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Потписани уговори о стипендирању студената из градског буџета
Потписани уговори о стипендирању студената из градског буџета

Студенти којима је из буџета Града Зворника одобрена годишња стипендија у укупном износу од 1.000 КМ данас су потписали уговоре о стипендирању.

Градоначелник је истакао да се из градског буџета за ову намјену издваја око 200.000 КМ, као и да сви студенти који испуњавају услове конкурса добијају стипендију

„Посебно сам поносан на категорију студената са просјеком преко 8,5 и то је доказ да је образовање и таленат дјеце са ових простора на врло високом нивоу и да сваке године на пријемним испитима на најпрестижнијим факултетима у региону међу првих 10 буде седам, осам или више наших суграђана врло високо рангирано. Свима желим све набоље и да своје студентске обавезе извршавају на вријеме. Желимо да будемо подршка свима онима који уче и који се образују и Град Зворник ће и даље бити материјална подршка током школовања њима и њиховим породицама.“

Међу онима којима су данас уручени уговори о стипендирању је 127 студената са просјеком преко 8,5, 14 бруцоша који су били вуковци у средњој школи, 10 студената мастер студија, пет су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, пет из категорије дјеца без оба родитеља или дјеца са сметњама у развоју, као и девет студената који су стипендије добили по одобрењу градоначелника.

У овој школској години укупно ће бити стипендирана 204 студента. Поред тога и сви студенти који су први пут уписали прву годину Технолошког факултета у Зворнику, ради се о 21 бруцошу, добиће  једнократно по 500 КМ.