Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Потписан Уговор за изградњу водовода Локањ-Пилица

Потписан Уговор за изградњу водовода Локањ-Пилица

09.10.2020.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и Драгиша Крстић испред извођача радова предузећа „Кесо промет“ д.о.о. Зворник потписали су Уговор за изградњу водоводног система Локањ-Пилица, прва фаза.

Вриједност радова је 2.187.672 КМ, а средства су обезбијеђена из кредита Европске инвестиционе банке у висини 500.000 КМ, гранта Европске уније у износу 1.200.000 и око 500.000 КМ обезбјеђено је из буџета града Зворника.

„То је нових око 300 прикључака у ове двије мјесне заједнице и то је наставак нашег пројекта „Изградња и реконструкција водоводне и канализационе мреже града Зворника“ у који је до сада уложено скоро 7.000.000 КМ. До сада су у оквиру тог пројекта изграђени Водовод „Сјевер“ фаза два који обухвата мјесне заједнице од Козлука до Шепка, те водовод у Тршићу и канализација у Табанцима, а реконструисани су и потисни и дистрибутивни цјевовод у граду и у Каракају. Након реализације данас потписаног уговора, остаће нам да ријешимо напајање у још једном дијелу Пилице за шта ћемо можда до краја године направити пројектно рјешење и покушати у наредног години изнаћи средства. Извођач радова је „Кесо промет“, провјерено предузеће са реализованих неколико пројеката из ове области, све је урађено како треба и нема приговора ни од стране суграђана ни од  надзорног органа који именује Свјетска банка.“

Градоначелник је рекао да се прије 11 година кренуло са изградњом водовода и да је од тада у тридесетак нових мјесних заједница обезбијеђена градска вода која се дневно контролише и нема рестрикција.

„Основни услов за останак људи на селу јесте квалитетна путна комуникација, изграђен водоводни и канализациони систем. Свједоци сте да смо већ реализовали и неке пројекте изградње канализације на простору града, припремају се пројекти и за комплетно подручје Водовода „Сјевер“ и практично гдје год смо довели воду тамо је дошла на ред и канализација коју треба да почнемо да радимо на Брањеву. То је комплетан пројекат који укључује и пречистаче отпадних вода, који радимо са Амбасадом, односно Владом Републике Чешке, гдје нам они донирају опрему, а ми финансирамо радове. Очекујем да ћемо у идућој години ријешити и пречишћавање отпадних вода у МЗ Табанци и идемо даље.“

Крстић је напоменуо да ће радови на изградњи водовода Локањ-Пилица почети у наредних десетак дана те да подразумијевају изградњу дистрибутивног цјевовода приближно око 17.000 метара, резервоара запремине 100 кубика, пет пумпних станица и једне растеретне коморе.

Pin It on Pinterest

Share This