Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Потписан уговор – бесплатно скијање за дјецу из Зворника

Потписан уговор – бесплатно скијање за дјецу из Зворника

22.12.2023.

Бојан Ивановић, градоначелник Зворника један је од потписника уговора са руководством Олимпијског центра „Јахорина“ о бесплатном скијању за дјецу из Зворника.

Градоначелник Ивановић захвалио се највишим институцијама Српске што су препознали значај Ски-центра „Игришта“, који ће допринијети развоју регије, бољег привредног амбијента и омогућити људима да остану на овим просторима.

„Бесплатно скијање за најмлађе суграђане је само једна од активности, којима Град Зворник подржава здрав и активан зимски распуст зворничких малишана. Жеља нам је да дјеца искористе прије свега близину једног оваквог комплекса и да квалитетно проведу слободно вријеме,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Ски-центар “Игришта”, који се налази уз магистрални пут Власеница – Хан Пјесак, изграђен је за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године као помоћни ски-центар. Надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара.

Скијашки центар “Игришта” имаће три стазе које ће бити освијетљене за ноћно скијање. Дужина ски-стаза је 4.750 метара, шестосјед је дужине 820 метара и има капацитет до 3.500 скијаша на час, двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту.

Pin It on Pinterest

Share This