Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи Града Зворника и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи Града Зворника и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

12.02.2024.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић потписали су у Зворнику Меморандум о разумијевању и сарадњи Правног факулета и Града Зворник.

Циљ потписивања Меморандума је успостављање и развој сарадње Правног факултета и Града, која ће се огледати у спровођењу активности образовног, стручног и истраживачког карактера, као и у пружању подршке и давању доприноса развоју Зворника. Примарни дио сарадње односи се на пружање могућности студентима да прођу студентску праксу у Градској управи и јавним предузећима.

„Протокол подразумијева да студенти из града Зворника који студирају на Правном факултету током студија могу да обављају практичну наставу у јединици локалне самоуправе свога града, Зворника, као и јавних установа у нашем граду и тиме ће поред неког свог теоријског знања које стичу, остварити и практично знање и сутра бити квалитетнија радна снага на тржишту рада“ – истакао је градоначелник Бојан Ивановић.

Зворник је врло важна јединица локалне самоуправе за развој овог дијела Републике Српске и уопште останак младих људи овдје, стога је потписивање овог споразума врло значајно, поручио је декан Правног факултета Горан Марковић.

„Исто тако желимо на овај начин да пружимо руку сарадње Градској управи и да као Правни факултет помогнемо у оној мјери у којој Град Зворник оцијени да је то потребно, давањем правних савјета, правне експертизе и сарадњом у свим оним сегментима који су од заједничког интереса“ – рекао је Марковић.

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву тренутно студира око 50 студената из Зворника, а жеља свих је да их буде више. На састанку је закључено да је Град Зворник различитим мјерама подстицао младе људе да остану и привређују у свом граду и да ће то бити стратешки циљ и у будућности.

Pin It on Pinterest

Share This