Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Пољопривредници из Пилице и градоначелник Зворника заједно на предавању о примарној пољопривредној производњи

Пољопривредници из Пилице и градоначелник Зворника заједно на предавању о примарној пољопривредној производњи

15.02.2024.

Одржано је прво предавање, из области примарне пољопривредне производње, у просторијама Основне школе „Никола Тесла“ у Пилици. Током предавања обухваћене су области: Заштита од корова и њихово сузбијање код кукуруза; технологија гајења соје и подизање новог засада воћа.  

 „Овакав вид едукације наших пољопривредних произвођача је вишезначајан. Ранија искуства су показала да су стручна предавања ефикасан и учинковит модел обуке за произвођаче. Било ми је веома корисно да се упознам са проблемима са којима се сусрећу наши пољопривредници и уједно мислим да можемо бити задовољни данашњим одзивом. Још једном позивам све наше пољопривреднике да учествују и у наредним предавањима,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Циљ оваквих предавања је унапређење постојећих знања пољопривредних произвођача у примарној пољопривредној производњи, а кроз то и интензивирање исте, те јачање конкуретности и побољшања пласмана пољопривредних производа. Сам догађај је јединствена прилика за двосмјерну размјену знања, искустава и информација из области аграра и представља најефикаснији и најучинковитији модел обуке за пољопривредне произвођаче.

Планирано је да следеће предавање буде одржано у четвртак, 29.фебруара  у просторијама Основне школе „Петар Кочић“ у Тршићу, а пољопривредници ће се детаљно упознати са технологијом гајења соје и заштитом стрних жита.

Pin It on Pinterest

Share This