Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Поклон Градске управе Народној библиотеци и музејској збирци

Поклон Градске управе Народној библиотеци и музејској збирци

14.02.2023.

Поводом Међународног дана даривања књига замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић уручио је данас књиге директорици Народне библиотеке и музејске збирке Негосави Стјепановић на трајно кориштење.

Он је истакао да се Градска управа даривањем придружује обиљежавању овог дана.

„Овдје је 230 наслова од 180 аутора. Књиге су из различитих области, а у посјед Градске управе су стигле као поклон у последњих петнаестак година. На овај начин желимо да употпунимо садржај наше библиотеке и дамо књиге на кориштење нашим суграђанима.“

У поклоњеним књигама обрађене су теме из привреде, туризма, културно – историјског наслеђа, демографије, историје и  зворничког спорта. Има и поезије за дјецу.

Циљ данашње активности је да се пробуди љубав  према књизи и подстакну  дјеца и одрасли да  дарују или размјењују књиге.

Стјепановићева се захвалила Градској управи на челу са градоначелником Ивановићем.

„Градска управа Зворник апсолутно подржава све наше активности. Не само овог 14. фебруара, јер Град издваја значајна средства како би током цијеле године ова Библиотека набавила књиге из свих области за све категорије наших корисника. Захваљујући управо подршци наше Градске  управе ми смо једна од најснабдјевенијих библиотека која највише средстава у току године утроши за набавку нових књига. Ако кажемо да Народна и универзитетска библиотека Републике Српске не набави толико нових наслова у току године онда вам то све говори. Без подршке Градске управе, не само када су књиге у питању, него и друге наше активности, не бисмо могли. И овај дан и овај дар показују да се наставља континуирана сарадња и сигурна сам да ћемо у наредном периоду постизати још боље резултате.“

Замјеник градоначелника обишао је просторије Народне библиотеке и музејске збирке и упознао се са оним што се у њој тренутно реализује и садржајима које има.

Pin It on Pinterest

Share This