Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Подршка иновацијама у привреди кроз пројекат „Изазов за промјене“ („Challenge to change”)

Подршка иновацијама у привреди кроз пројекат „Изазов за промјене“ („Challenge to change”)

14.12.2023.

Представници малих и средњих привредних друштава са подручја града Зворника имали су данас прилику да се упознају са трећим позивом у оквиру пројекта „Challenge to change”. Презентацију је организовала Привредна комора Републике Српске, Подручна комора Бијељина у сарадњи са Агенцијом за развој предузећа ЕДА из Бања Луке.

Стево Савић, председник Подручне привредне коморе истакао да је фокус рада ове организације подршка и унапређење у привреди.

„Шведска Влада препознала је потребе малих и средњих предузећа у БиХ, те су прије 10 година покренули овај пројекат. Аплицирајући за средства у оквиру овог позива мали стартапови ће моћи максимално да добију 10.000, а мала и средња предузећа до 30.000 евра. Неопходно је да планирају и минимално учешће од 50%. Како је истакнуто у оквиру текста овог позива, пројекти који ће бити изабрани да се финансирају, морају прије свега бити иновативни, изводљиви и одрживи и да имају друштвени утицај,“ рекао је Савић присутнима.

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет у износу од 480.000 евра, а рок за достављање апликација је четвртак, 28. децембар 2023. године. Минимално учешће апликанта је 50% од укупне вриједности предложеног пројекта. Трајање пројекта је између три и 12 мјесеци. Сви пројекти морају да посебну пажњу посвете заштити животне средине и енергетској ефикасности.

Пројекат финансира Краљевина Шведска, а спроводи Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА у партнерству са Агенцијом за развој предузећа ЕДА, Бања Лука.

Pin It on Pinterest

Share This