Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градска управа Зворник подржала је кампању зворничког удружења „Дјечија нада“ под називом „Није сваки инвалидитет видљив“ те ће у наредном периоду предност у свом раду давати странкама које буду носиле траку са сунцокретима.

У оквиру кампање начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић залијепио је данас у Шалтер сали Градске управе Зворник информативни плакат којим се објашњава да симбол сунцокрета или траке са сунцокретима шаље поруку да особа која га носи или неко из њене породице има невидљиве сметње.

„То значи да сви они који носе тај симбол када се појаве у шалтер сали или у Градској управи било којим други послом имају предност. Град је и до сада, као рецимо прошле седмице обиљежавајући Дјечију недељу, пружао подршку овом удружењу, као и удружењима породица са четворо и више дјеце и самохраних родитеља и тако ће бити и убудуће.“

Дејан Јовић, предсједник удружења „Дјечија нада“, рекао је да особа која буде носила симбол сунцокрета или траку са сунцокретима жели дискретно да стави до знања другима да има сметње или да поред себе има особу која има одређене сметње.   

„Као родитељ дјетета са посебним потребама доста времена проводим у чекаоницама и зато је за нас ово велики искорак и много нам значи. Желим се овом приликом, као предсједник удуржења и као родитељ, захвалити Градској управи и градоначелнику на подршци у реализацији кампање.“

Поред инвалидних лица, трудница, мајки са малом дјецом и старих особа, предност у Градској управи од данас ће имати и особе са невидљивим сметњама.

Информативни плакат данас је залијепљен и у Болници Зворник, а Јовић је позвао и остале да подрже њихову кампању.

Pin It on Pinterest

Share This