Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Подршка Чешке Републике Зворнику на путу развоја

Подршка Чешке Републике Зворнику на путу развоја

06.02.2024.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић разговарао је данас са отрпавником послова Чешке амбасаде у Сарајеву Јозефом Зрзавецким о заједничком пројекту унапређења канализационе мреже у насељу Брањево, али и о будућим плановима.

„Данас су у нашем граду боравили наши истински пријатељи из Чешке амбасаде и Чешке развојне агенције. Искористили смо ову прилику да им предамо награду, коју су они заслужили, а нису били у могућности да присуствују свечаној додјели поводом Дана града прошле године. Они су награђени због вишемилионске донације у мјесној заједници Брањево, гдје је финансирана градња канализационог система у дужини од 11km. Још једном користим прилику да им се захвалим. На састанку смо причали и о будућим пројектима, које ћемо реализовати,“ рекао је градоначелник Ивановић изразивши наду да ће бити још прилика за сарадњу са Чешком Владом.

Чешка Република један је од значајнијих међународних партнера Босне и Херцеговине и донатора општинама и градовима.

 „Драго нам је да смо дио процеса и да као земља можемо допринијети развоју Босне и Херцеговине и њених  локалних средина. То је за нас јако битно и ово је приоритет у развојној сарадњи Чешке.  Као што сам рекао и током разговора са градоначелником, важно је да се подиже животни стандард грађана ове земље, регије, а самим тим и цијеле Европе,“ рекао је новинарима Јозеф Зрзавецки, отправник послова Чешке амбасаде.

Пројекат унапређења канализационе мреже и израда пројектне документације за пречистач отпадних вода био је заједнички пројекат Града Зворника и Чешке развојне агенције покренут 2020. године, а завршен прошле године.

Pin It on Pinterest

Share This