Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

06.05.2020. год.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и представник конзорцијума који чине „Кесо градња“ д.о.о Зворник, „Кесо промет“ д.о.о Зворник и „Терминг“ д.о.о Бијељина Драгиша Крстић потписали су данас уговор о извођењу радова на реконструкцији Дома здравља Зворник у вриједности од 1.269.941 КМ.

Градоначелник је саопштио да је Влада Републике Србије донирала 500.000 евра на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних односа Републике Српске и Републике Србије, док преосталих 295.000 КМ издваја Град Зворник.

„Ради се о радовима на утопљавању зграде који подразумијевају замјену унутрашње и спољашње столарије,  израду термоизолације и фасаде, спуштених плафона, нове електроинсталације, а биће урађено и оно што се у току радова појави као интервентно – рекао је градоначелник који се захвалио Влади Републике Србије на издвојеним средствима, не само за овај пројекат него и за друге на подручју Зворника и регије.

Директор Дома здравља Радивоје Аћимовић истакао је да је реконструкција веома значајна за ову установу, јер ће корисници и запослени имати боље услове за рад и пружање здравствених услуга, добиће се енергетске уштеде, док ће и сам објекат имати нов, љепши изглед.

„Дом здравља изграђен је 1985. године и до данас није било значајнијих улагања у његову реконструкцију, изузев реконструкције крова и радова на првом спрату гдје су смјештени тимови породичне медицине. Ово је до сада највеће улагање и захвални смо Републици Србији, Влади Републике Српске, а нарочито Градској управи и градоначелнику који су издвојили значајна средства и за ове радове.  Градска управа нам низ посљедњих година пружа велику подршку без које функционисање и рад наше установе не би био могућ.“

Крстић је напоменуо да је очекивани почетак радова у наредних двадесетак дана, те да је рок за завршетак 120 дана.

„Урадићемо стручно и квалитетно радове и у предвиђеном року. Располажемо капацитетима и што се тиче материјала којих имамо на залихама, као и радне снаге. Са руководством Дома здравља договорићемо фазно извођење радова да не би угрожавали функционисање ове установе, уз поштовање свих превентивних мјера Министарства здравља и социјалне заштите и Републичког штаба за ванредне ситуације.“

Pin It on Pinterest

Share This