Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Почели радови на градској плажи

Почели радови на градској плажи

29.03.2023.

У складу са најавом градоначелника Зворника Бојана Ивановића данас је почело уређење градске плаже. Радници АД „Водовод и комуналије“ плански саде тополе, у првом кругу планирано је 30 садница, а врше се и припреме за изградњу кошаркашког игралишта на мјесту некадашњег пјешчаног игралишта.

Три постојећа павиљона биће реконструисана, а планирана су и два нова. На двије локације биће постављени роштиљи. Дотрајала стабла биће уклоњена и крошње дрвећа окресане.

У градски паркић донесене су нове клупе и чесма која треба да буде инсталирана, а биће замијењене и заштитне подлоге испод дјечијих справа. Паркић ће бити и једна од двије локације у граду са вајрлес хотспотом који ће грађанима омогућити бесплатан интернет.

То су само неке од активности чију је реализацију градоначелник најавио током 45 дана, а са циљем настављања континуитета за поправљање услова у граду и његово уљепшавање.

Такође, у склопу акције Града Зворника под називом „Април мјесец чистоће“ у суботу, 1 априла, биће организовано чишћење градске капије. Вриједни планинари из ПЕУ „Корак“ и ПД „Младост“ уклањаће растиње и отпад, а могу им се прикључити и сви грађани који воле чисту околину и желе да дају допринос у уљепшавању једног од градских симбола.

Окупљање и почетак акције је у 08:00 часова код Градске капије.

Зворнички планинари су у овој традиционалној градској активности прошле године дали нови изглед градској капији и ослободили околне површине, бедеме и стазе од којих су неке биле сакривене годинама густим растињем.

Pin It on Pinterest

Share This