Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Почеле манифестације поводом Дана града
Почеле манифестације поводом Дана града

Проглашењем побједника Литерарног конкурса градске Туристичке организације „Зашто посјетити Зворник“ и Промоцијом здраве хране ученика и професора СШЦ „Петар Кочић“ данас су почеле манифестације поводом 612 рођендана и Дана града Зворника који се обиљежава 21. маја.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да се у времену у коме живимо и у оквиру могућег руководство Града настоји бавити инфраструктурним инвестицијама са циљем побољшања услова живота у нашем граду.

Он је најавио долазак још једног инвеститора у наш град, ради се о њемачкој Компанији Пасс, која се бави производњом ауто дијелова, и који ће у у септембру или најкасније крајем октобра упослити 150 радника, а у другој фази сљедеће године још 150.

„Они имају сличне погоне у Бијељини гдје ради преко 1.000 радника. Купили су земљиште и адаптирају објекат бившег Фамода, већ су запослени и први радници – чувари и најкасније крајем октобра из те зворничке фабрике треба да крену први производи у фабрике аутомобила широм свијета. Отварањем фирме они ће своју комплетну производњу из Пољске  пренети код нас и то је још једна потврда да је Зворник перспективно мјесто за инвестиције и за живот, а обиљежавати један тако значајан датум као што је Дан града са доласком нових инвеститора је оно што је најважније. Ми смо овогодишњу манифестацију започели са нашим младим суграђанима гдје је наша Туристичка организација која биљежи све боље резултате рада, организовала Литерарни конкурс за средњошколце. Задовољан сам њиховим порукама и увијек треба саслушати наше младе и најмлађе суграђане који имају увијек и боље и оригиналније идеје него ми старији. И ове године као и свих претходних у обиљежавању Дана града учествоваће све категорије наших суграђана,  најмлађи из вртића цртаће на главној градској улици, имаћемо уличну трку и за вртићки узрасти ученике, пријеме за заслужне грађане, свечану академију и додјелу градских признања најзаслужнијима који су дали допринос за унапређење живота и здравља људи на овим просторима.“

Директор Туристичке организације града Зворника Ивана Ђокић Милановић рекла је да је конкурс за циљ имао да подстакне наше средњошколце да буду креативни и да на занимљив начин опишу зашто треба посјетити баш наш град, како би направили препознатљиву и аутентичну поруку која ће остати у сјећању.

„У Туристичку организацију града Зворника пристигло је преко 200 порука од 70 ученика из обје средње школе, али смо издвојили најбоље од најбољих. Награде у виду поклон бона књижаре „Бане“ су освојила три ученика чије промотивне поруке су се издвојиле у мноштву пристиглих, а њих још десет сувенире града.Прво мјесто је освојила ученица СШЦ „Петар Кочић“ Јелена Сандић са своје двије аутентичне промотивне поруке: „Чекају те дивне ствари – тврђава и Дрина, музејска збирка и Андрашева вила. Уживаћеш у свему што наш град нуди, очараће те дивни и насмијани људи. Из Зворника једном мораћеш поћи, али буди сигуран, опет ћеш нам доћи“  и „Град у који су долазили Римљани, али и српски краљеви. Град који има своју „Зелену љепотицу“. Град у коме се укрштају различите културе, те је свако добродошао. Али најважније – град који врви од дјечијег смјеха. Добродошли у наш Зворник!“ Друго мјесто је освојио Маид Незировац, ученик првог разреда СШЦ „Петар Кочић“, са својом промотивном поруком „У Зворнику малом граду можеш упознати и Лејлу и Марију и Раду. Свако дијете у себи носи једну велику наду. Можеш сјести поред Дрине у хладу и попити лимунаду. Преко Дрине велики је мост, ко год га пређе добродошао је гост. На врх града кула је од старог камења која чува многа стара знамења“. Треће мјесто је припало Анастасији Зекић, ученици првог разреда СШЦ „Петар Кочић“ за поруку „Зворник посјети и мир поред Дрине осјети. У шетњи до Ђурђевграда крени и поред зворничке капије обавезно скрени. На старом мосту фотографију направи и Зворник заувијек у срцу остави“.“

Ученици СШЦ „Петар Кочић“ на смјеру кувар изложили су своје производе које ду могли да дегустирају пролазници.

Замјеник директора Јованка Глишић рекла је да се на овај начин прикључују прослави Дана града, али и да промовишу школу и занимање кувар.

„Уједно промовишемо и пројекат прекограничне сарадње „Здрави и безбједни производи као потенцијал за ново запошљавање“. Њиме се промовише здрава исхрана и отварање нашег ђачког ресторана за шта су активности у току. Пролазници су били у могућности да пробају ове залогајчиће, а данас смо додијелили и поклоне најуспјешнијим учесницима литерарног конкурса, ученицима наше школе.“  

Мирјана Томић, наставник практичне наставе у СШЦ „Петар Кочић“, рекла је да су производи  припремљени на здрав начин од здравих састојака, тако да су здрави и безбједни, антиалергијски и безглутенски.