Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Почела реконструкција крова подручне школе у Петковцима

Почела реконструкција крова подручне школе у Петковцима

11.10.2022.

У подручној школи у Петковцима почела је замјена кровне конструкције, а вриједност радова које финансирају Министарство просвјете и културе Владе РС и Градске управа износе око 165.000 КМ.

Према ријечима Сање Танацковић, директорице ОШ „Десанка Максимовић“ из Челопека, којој припада и подручно одјељење у Петковцима, ово је почетак значајнијег улагања у овај школски објекат.

„Од изградње ове школе, негдје 80-их година прошлог вијека у овај школски објекат није било значајнијег улагања. Прије шест година Градска управа нам је финансирала реконструкцију котловнице и система гријања те, недавно, столарију за двије учионице. За реконструкцију кровне конструкције ресорно министарство  је у јануару обезбиједило 112.656 КМ, али су цијене материјала у међувремену значајно порасле те је додатна средства морала да обезбиједи Градска управа. Извођач радова је изабран, а радови су почели јуче и изводиће се договореном динамиком како би ученици били сигурани, а настава могла несметано да се одвија,“ рекла је Танацковићева.

Дарко Стефановић, начелник Одјељена за привреду и друштвене дјелатности Градске управе у Зворнику каже да су за замјену кровне конструкције у школи у Челопеку издвојили 53.000 КМ.

„Ми континуирано улажемо у школске објекте на подручју Зворника. За те намјене је ове године предвиђено 150.000 КМ. Поред улагања у школу у Петковцима, тренутно се изводе радови на замјени крова и измјештању котловнице у школи у Скочићу, реконструкцији мокрих чворова у фискултурној сали школе у Роћевићу. У наредном периоду наставићемо улагање у школу у Петковцима како би ученици имали што боље услове за похађање наставе – истакао је Стефановић.

Подручна школа у Петковцима, ОШ „Десанка Максимовић“ (октобар 2022.)

Улагање у образовање и побољшање услова школовања на подручју града Зворниак један је од приротета рада Градоначелника и Градске управе града Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This