Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Побједник Регионалног такмичења „Мисли мине“ екипа школе „Свети Сава“ Зворник

Побједник Регионалног такмичења „Мисли мине“ екипа школе „Свети Сава“ Зворник

26.11.2021.

У Зворнику је данас у организацији градског Црвеног крста одржано Регионално такмичење из Програма упозоравања на опасности од мина под називом „Мисли мине“ на коме је најбоље знање показала екипа основне школе „Свети Сава“ Зворник.

Поред ове учествовале су и школе „Алекса Шантић“ Осмаци, „Вук Караџић“ Власеница и Прва основна школа Сребреница.

Трочлане екипе су се такмичиле кроз усмено одговарање, пантомиму, слагалице, анаграме и исправљање нетачних реченица.

Секретар Градске организације Црвеног крста Дана Мићић подсјетила је да је након рата остало  доста мине и других неексплодираних средстава која представљају опасност по људско здравље и животе, нарочито ако се има у виду да они немају рок трајања.

„Зато је Црвени крст Републике Српске израдио Програм упозоравања на опасности од мина и у сарадњи са основним школама сваке године организујемо такмичења на којима провјеравамо знање ученика из ове области.“

Предсједник жирија такмичења и зворничког Црвеног крста Дејан Галић који ради као самостални стручни сарадник за мјере заштите и спасавања у Служби цивилне заштите града Зворника, рекао је да је на подручју града Зворника деминирано око 50 посто укупно сумњивих површина загађених минама, док је још око 1.200.000 квадратних метара још увијек под минама. Деминирање је распоређено на 59 пројеката, а ради се углавном о рубним подручјима почев од Локања па до Зелиња.

Побједник ће своје знање показати на Републичком такмичењу које ће бити одржано у првој половини децембра.

Домаћин данашњег такмичења била је ОШ „Свети Сава“ гдје је прије два дана одржано и Регионално такмичење из Познавања Покрета Црвеног крста на коме је побиједила екипа школе „Петар Кочић“ Козлук.

Поред ове учествовали су и ученици из школа „Алекса Шантић“ Осмаци, „Алекса Јакшић“ Милићи, „Вук Караџић“ Власеница и Прва основна школа Сребреница.

Pin It on Pinterest

Share This