Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Планинарски поход „Јеринином стазом страсти“

Планинарски поход „Јеринином стазом страсти“

17.10.2021.

Планинарско еколошко удружење „Корак“ у сарадњи са градском Туристичком организацијом и под покровитељством Града Зворника окупило је данас више од 130 учесника планинарског похода „Јеринином стазом страсти“ која води од градске капије до средњевјековног Ђурђев града.

Стаза која обилује лијепим видиковцима, дуга је 800 метара, а читава данашња планинарска акција осам километара. Поред Јеринине стазе страсти, за учеснике који нису били спремни за изазове које она нуди организована је шетња и другом са блажим успоном. Туристичка организација је међу зидинама горњег града одржала и предавање о историји зворничке тврђаве, док се представник ПЕУ „Корак“ Зоран Смиљанић захвалио учесницима јер су били дисциплиновани и пажљиво пратили сва упутства која су добили прије старта.

Поред планинара из два зворничка удружења „Корак“ и „Младост“ стазом су прошли и планинари из друштава из Хан Пијеска, Власенице, Братунца, Бијељине, Шапца, Лопара, као и грађани из  Зворника и Малог Зворника.

Директор Туристичке организације Ивана Ђокић Милановић  истакла је да је данас угошћено доста планинара како би се промовисала „Јеринина стаза страсти“ која је од великог туристичког значаја за град Зворник, као и да је у овој фази припремљена само за најискусније планинаре и грађане који воле изазове.

„У наредном периоду она ће бити уређена и припремљена за све посјетиоце који желе да се овом стазом попну до средњовјековне тврђаве која је национални споменик.“

Зоран Смиљанић нагласио је да стаза није дугачка, али је захтјевна и адреналинска, јер тражи савладавање успона са полазне тачке која се налази на 140 метара надморске висине па све до 420 метара надморске висина на којој се налази Ђурђев град.

Смиљанић је напоменуо да су прије извјесног времена чланови ПЕУ „Корак“, уз подршку Градске управе Зворник, уредили стазу, крчили је и уклањали растиње, те урадили маркирање.

Pin It on Pinterest

Share This