Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Планинари почели акцију чишћења градске капије и бедема
Планинари почели акцију чишћења градске капије и бедема

У оквиру кампање  под називом „Април-мјесец чистоће“ планинари из два зворничка удружења, ПЕУ „Корак“ и ПД „Младост“, заједно са радницима  АД „Водовод и комуналије“,  данас су започели акцију чишћења градске капије и бедема поред магистралног пута.

Циљ нам је да скинемо растиње око њих и да буду много видљивији, рекао је Зоран Смиљанић из Планинарско еколошког удружења „Корак“.

„Овим активностима умићемо градску капију која је лице и један од симбола нашег града, јер ко год да улази или излази из Зворника пролази кроз ове зидине.“

Јанко Микић из Планинарског друштва „Младост“ напоменуо је да акција траје три дана, те да се планинари увијек радо одазивају на позиве за учешће у активностима чији је резултат љепши и чистији град.  

Од градске капије до горњег града средњевјековне тврђаве Ђурђев Град води „Јеринина стаза страсти“ коју су прошле године планинари у сарадњи са Градом Зворником и градском Туристичком организацијом очистили од растиња. Она је на тај начин постала приступачна и грађанима који воле шетњу у природи, док су зворнички планинари организовали неколико планинарских похода за госте из региона. Ове године у плану је да се дуж стазе, тамо гдје је потребно, поставе сајле ради лакшег и сигурнијег пењања.