Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Планинари наставили са чишћењем градске капије и бедема
Планинари наставили са чишћењем градске капије и бедема

У оквиру кампање „Април мјесец чистоће“ планинари из ПЕУ „Корак“ и ПД „Младост“ вриједно раде већ три дана на чишћењу градске капије и бедема поред магистралног пута. За љепшу капију града и поглед на Дрину у помоћ су им притекли и запослени из АД „Водовод и комуналије“.

Кораковац Зоран Смиљанић каже да је око двадесетак планинара из два удружења очистило десну страну, гледано из правца Зворника, од корова, шибља и другог растиња, тако да подручје око капије већ изгледа љепше и уредније, а откривени су и неки до сада сакривени дијелови попут једног стећка, камења крајпуташа, стазе дуж бедема.

Он је додао да су данас наставили да чисте лијеву страну, као и да ће наставити да раде и наредних дана.

„Тек сада када смо ми очистили неке дијелове види се шта смо запоставили. Ипак је ово улаз у град односно излаз из њега, а поред тога ово су зидине из давних времена и самим тим привлаче већу пажњу. Одавде креће и „Јеринина стаза страсти“ која је у прошлој години отворена за планинаре, ми смо већ угостили њих око 150 и самим тим смо скренули пажњу и онима који су овдје у пролазу да се задрже један дан у Зворнику и искористе лијепе видике и пејзаже које им Зворник пружа.“