Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПЕУ „Корак“ обиљежио Дан удружења републичком планинарском акцијом  „Гркиња 2022“

ПЕУ „Корак“ обиљежио Дан удружења републичком планинарском акцијом  „Гркиња 2022“

24.10.2022.

Планинарско еколошко удружење „Корак“ обиљежило је јуче Дан удружења у склопу чега је одржана и планинарска акција која је уписана у календар Планинарског савеза Републике Српске. 

У традиционалном планинарском походу  учествовало је око 140 планинара из овог и другог зворничког удружења „Младост“, те из девет удружења из Републике Српске и Републике Србије, као и бројни Зворничани који су љубитељи природе.

Скуп је кренуо и завршио се код Планинарског дома „Гркиња“ у Лијешњу гдје је уприличено и дружење.

Овај дом је у фази реконструкције и адаптације коју заједнички реализују „кораковци“ и планинари из ПД „Младост“ у сарадњи са Градском управом Зворник и Туристичком организацијом и уз помоћ привредника и суграђана који дају допринос својим донацијама и волонтирањем. 

„Сви учесници успјешно су прешли кружну стазу дужине 14 km током које су посјетили и видиковац Боровњак. Ове године имали смо повећан број млађих планинара, што улива оптимизам за даљи развој планинарског спорта, као и већу сигурност у очување природе и животне средине у будућности“ – рекао је предсједник Корака Жељко Видаковић. 

Зоран Смиљанић који је, између осталог, био и координатор јучерашњег догађаја испред ПЕУ Корак захвалио се свим учесницима као и многобројним волонтерима и донаторима.

„И ове као и претходних година били смо одлични домаћини, чиме промовишемо и капацитете нашег туризма. Организација оваквог догађаја не би била могућа без волонтера и донатора, те користим ову прилику да им се захвалим на помоћи и подршци.“

Смиљанић је напоменуо да је планинарски дом у Лијешњу први пут кориштен за дружење планинара у оквиру акције оваквог типа додавши да у њиховим активностима увијек имају и подршку преосталих мјештана села Лијешањ.

Видаковић је рекао да је прије поласка на стазу, испред Планинарског дома у Лијешњу у присуству чланова породица откривена спомен-плоча погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату из Лијешња као и солунском борцу из овог мјеста, настрадалом у Првом свјетском рату.

По завршетку планинарске акције заслужним појединцима и организацијама, међу којима и најмлађим учесницима, уручене су захвалнице.

Pin It on Pinterest

Share This