Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У оквиру заједничког пројекта Републике Бугарске и Града Зворника наш град је добио један лијепо уређен простор са потпуно новим изгледом – плато испред ОШ „Свети Сава“ и ОМШ „Војин Комадина“. 

Данас је уприличена свечаност којом је уређени простор званично предат граду и суграђанима којој су присуствовали амбасадор Републике Бугарске Њена екселенција Августина Цветкова-Карабашева и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Градоначелник се захвалио и Републици Бугарској, Амбасади у Сарајеву и Њеној екселенцији за сву досадашњу сарадња са жељом да овај зворнички кутак буде мјесто окупљања наших најмлађих суграђана и талентоване дјеце којих има пуно у нашем граду.

Због пандемије корона овај догађај није раније уприличен, а данас је реализован уз ограничен број присутних и уз поштовање свих превентивних мјера.  

„Овај наш пројекат подржала је Амбасада Бугарске са 50.000 КМ и уз њихову подршку смо овај простор привели сврси а циљ нам је да се наши најмлађи суграђани овдје окупљају, да талентована дјеца показују шта су научила. Наставићемо сјајну сарадњу са свим нашим евроспким пријатељима, а Њена екселенција је велики пријатељ нашег града. Након поплава први међународни позив упућен нама био је из Амбасаде Бугарске, први су нам донирали средства да се изборимо у том моменту и то су гестови који се не заборављају. Град Зворник је увијек гост на прославама поводом Дана Републике Бугарске који Амбасада организује у Сарајеву и то је већ традиционално лијепа сарадња са братском димензијом. Дружећи се са таквим људима и гледајући  њихов пут који су трасирали, то је пут којим треба да идемо и ми и цијело наше друштво како бисмо се што прије прикључили евроинтеграцијама – рекао је градоначелник.

Амбасадор Цветкова-Карабашева поновила је да је сарадња са градоначелником изузетно добра, изразивши му захвалност.

„Република Бугарска, Министарство спољних послова и наша Амбасада у Сарајеву гледају на град Зворник као на пријатеља и овдје су људи који увијек могу да рачунају на нас.  Мени је част и задовољство да имамо прилику да отворимо уз нашу финансијску подршку уређени школски плато, посебно пошто нема ништа значајније и вредније од радости и будућности наше дјеце. Овај пројекат је важан за Зворник, за дјецу и уопште за градски живот. Желим свима вама пуно здравља и баш у овим тренутцима дистанце хтјели бисмо да се разумије колико смо близу са овим нашим гестом – поручила је амбасадор.

Она је додала да је европски пут БиХ пут који је Бугарска већ прошла истакавши да зна колико је то важно, те да су увијек спремни да помогну што се тиче тог питања.

Амбасадор и градоначелник су размијенили поклоне, Цветкова-Карабашева је из Зворника понијела неке наше традиционалне производе, а градоначелнику је уручена Захвалница Амбасаде за посебан допринос и успјешну сарадњу у вези са припремом и извођењем пројекта развојне помоћи Владе Републике Бугарске.

Ученици и професори ОМШ „Војин Комадина“ приредили су музички програм уз извођење пјесама на нашем и бугарском језику.

Град Зворник издвојио је 97.000 КМ за изградњу инклузивног платоа на коме су постављени наткривена бина, клупе, водоскок, чесма, украсно зеленило, а у плану је и интерактивни зид са различитим едукативним садржајима за дјецу.

Плато је посвећен једном од најславнијих Зворничана – Николи Васићу, који је важио за једног од најбољих градитеља виолина у свијету.

Pin It on Pinterest

Share This