Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Отворен још један објекат вртића „Наша радост“

Отворен још један објекат вртића „Наша радост“

12.06.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић, помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Наташа Цвијановић и директор Дјечијег вртића „Наша радост“ Вукомир Станковић данас су пресијецањем врпце отворили нови и савремено опремљен објекат ове предшколске установе.

Градоначелник је истакао да ће 150 малишана моћи да користе нови простор вртића, али да се,  нажалост, тиме не затвара листа чекања.

„Нећемо затворити коначну листу чекања, али то ће нам бити и обавеза да и у наредном периоду наставимо да проширујемо капацитете вртића. У овом прелијепом објекту имамо око 800 квадрата затвореног и 1.300 квадрата отвореног простора, односно дворишта. Укупна инвестиција је око 2.000.000 КМ од чега је учешће Владе Републике Српске 900.000 КМ и користим ову прилику да се захвалим, јер без њих ово не бисмо могли реализовати. Желим малишанима да у овим просторијама проведу дивне тренутке и да им они остану у најљепшем сјећању“ – поручио је градоначелник.

Цвијановић је истакла да је Зворник специфичан будући да из године у годину има повећање обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем.

„И оснивање овакве организационе јединице у оквиру јавне установе „Наша радост“ у ствари говори колико је и локална заједница посвећена унапређењу цјелокупног квалитетног живота у граду Зворнику. Ово није први пут да долази до повећања капацитета у овој јавној установи и то је за сваку похвалу. Зворник је једна од ријетких локалних заједница која улаже у најмлађе у оволиком износу, односно на овакав начин. И што се тиче припремног програма ова локална заједница је специфична будући да поред средстава које обезбјеђује Министарство просвјете и културе, такође и Град обезбјеђује средстава за реализацију програма и то почев од октобра сваке године и то је посебно важно и битно“ – нагласила је Цвијановићева.

Станковић се захвалио свима који су допринели да још једна јединица у оквиру Дјечијег вртића „Наша радост“ буде отворена, прије свега тадашњој предсједници Републике Српске и актуелном српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, као и градоначелнику Ивановићу

„Објекат има седам радних соба, овдје ће бити све групе од јасличких до старијих, двориште је опремљено свим дјечијим справама, имамо вешерај, кухињу и остало. Такође, имамо и базен који од јесени треба да буде пуштен у рад“- рекао је Станковић.

Један од родитеља, Ђорђе Деурић, истакао је да има два сина који су са годину кренули у ову предшколску установу додавши да је презадовољан, како управом вртића, тако и родитељским односом који васпитачи имају према дјеци и условима у вртићу.

Пригодан програм извели су малишани најстаријих вртићких група, након чега су званице обишле просторије новог објекта.

Проширивање капацитета Наше радости врши се континуирано. Тако је 2019. године отворена још једна радна јединица површине око 750 квадрата, а претходно је, 2010. године, средствима надограђен централни објекат вртића чиме  је обезбијеђено нових 270 квадратних метара за боравак дјеце. Такође је и простор у згради Змајевац уређен за најмлађе Зворничане.

Pin It on Pinterest

Share This